george-neagu a scris:
Nu confundati acea directioanare de 3,5% din impozitul pe venitul din salariu strict catre un ong sau institutie de cult cu bursa privata care trebuie sa fie clar identificata ca valoare.
Nu cred ca e nici o confuzie, din 1 aprilie 2019 nu mai exista limitarea directionarii doar catre entitati nonprofit. Prin modificarile aduse de legea 30/2019, Codul Fiscal permite in prezent directionarea celor 3.5% inclusiv catre burse private ( art. 123 indice 1 alin. (1) din Codul Fiscal).
In ceea ce priveste cuantumul bursei, intradevar legea bursei private prevede ca obligatoriu in contractul de bursa mentionarea cuantumului bursei, de aceea am si postat aici cum s-ar putea face contractul astfel incat sa fie ok dpdv al legii nr. 376/2004.
Intre timp, discutand subiectul si cu alte persoane, am ajuns la concluzia ca:
1) partile contractului de bursa privata sunt angajatul si beneficiarul bursei private, nu angajatorul si beneficiarul.
2) singura varianta pentru a respecta legea nr. 376/2004 e sa fie mentionat in contract un cuantum variabil de genul: "Cuantumul bursei private este de 3.5% din impozitul pe venit datorat bugetului de Stat de persoana care acorda bursa privata".