avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Bursa privata pentru copil administrator asociat SRL ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Bursa privata pentru copil administrator asociat SRL si frate angajat SRL

Un SRL poate acorda legal burse private unui copil al unui asociat majoritar care e si administrator al SRL-ului si unui frate al unui angajat al SRL-ului care nu nici asociat nici administrator, ambii beneficiari de bursa fiind elevi?

Stiu ca prevederile art. 7 din legea 376/2004 prevede ca ”bursa privata nu poate fi acordata rudelor sau afinilor până la gradul al IV-lea inclusiv” dar in cazul SRL-urilor nu reusesc sa gasesc argumentatie legala la ce categorii de persoane din cadrul SRL-ului care acorda bursa privata se aplica aceasta interdictie: la asociati si/sau la administratori si/sau la angajatii din management si/sau la orice angajat din societate?

Stiu ca prev. art. 144^4 din legea 31/1990 interzic acordarea de avantaje financiare administratorilor societatii si rudelor acestora pana la gradul al IV-lea inclusiv daca aceste avantaje depasesc cumulat 5000 euro echivalent lei. Dar interdictia impusa de legea 31/1990 se aplica doar administratorilor, nu si asociatiilor care nu sunt administratori sau angajatiilor SRL-ului, si chiar si la administratori nu se aplica daca valoarea totala a bursei e sub 5000 euro sau echivalent lei.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:54, 9 Iunie 2018
Nu se pot acorda burse afinilor pana la gradul al-IV-lea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere bursa pfa cristihigiu cristihigiu Buna ziua, Ca si reprezentant unic al unui PFA, pot deduce valoarea unei burse private acordate copilului meu? (vezi toată discuția)
Legea nr. 376/2004-burse private-problema kristabella kristabella conform art. 7 din legea 376/2004 privind bursele private, bursa privata nu poate fi acordata rudelor sau afinilor pana la gradul al IV-lea inclusiv. in cazul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu sponsorizarile ruthpatricia ruthpatricia In cazul in care o persoana juridica sponsorizeaza un ONG si intre administratorul(asociatul) persoanei juridice si cei care detin ONG exista grad de rudenie ... (vezi toată discuția)