avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate CarmenV89

Activitate CarmenV89

M-am interesat si eu . Nu exista cadrul legal, nu ai nevoie de nicio autorizatie sau aviz de la asociatie/vecini etc :)
Nu, nu e nevoie de nicio aprobare de la asociatia de proprietari sau de la administrator :)
Daca sunt " de treaba " si ai niste clienti galagiosi pot sa cheme politia ; oricum riscul acesta il poti avea si cu niste chiriasi care ii ai pe termen lung ...
Daca tu esti legala din punct de vedere fiscal, nu au ce sa iti faca :)
Nu . Nu este nevoie de acrodul vecinilor sau al asociatiei de proprietari ( pentru blocuri ) . Pot chema politia, e dreptul lor daca este scandal, dar acelasi lucru poti patii si cu niste chiriasi cu care ai facut un contract pe termen lung ... deci stai linistita, dai bataie la afacere :)
Mie la ANAF mi-au sugerat ca e mai ok prin sistem real, decat norma de venit.
Mi-au spus ca se deconteaza cheltuieli de genul : lenjerii, utilitati, renovare ... :)
Si daca aleg sistemul real mai trebuie sa completez inca un formular prin care platesc TVA dupa comisionul care mi-l iau site-urile ( booking,airbnb), gen cativa lei.
Buna ziua.
Am facut succesiunea dupa matusa mea ( e sora tatălui meu, el a murit in '82 , ea acum in 2017, a fost văduva si nu avea copii ).
Ne-a ramas 3 ha pământ, un loc de veci in Bucuresti si acțiuni la bvb . Eu mai am un frate, m-am înțeles cu el ca dupa succesiune, împărțim doar pământul si pentru locul de veci si acțiuni, el nu are nicio pretentie .

Ce act trebuie sa facem? E bine daca facem un contract de donație, prin care el nu mai are nicio pretentie si imi donează dreptul absolut asupra locului de veci si acțiunilor ?

Apoi cu certificatul de Moștenitor, actul de donație, trebuie sa merg la cimitir si la bvb sa cer sa fie trecute pe mine?

Multumesc !
Răspuns la discuția Mostenire.
Deci daca o sa faca vanzare cumparare cu unchiul meu si notarul este de acord, nu mai are ce sa faca tata in privinta casei,nu ?
Dar la restul proprietatilor ( doar la casa si-a dat tata stergerea) , chiar daca lasa testament in favoarea unchiului meu poate sa atace?

Multumesc !
Discuție Mostenire.
Buna ziua.
As avea o întrebare in legătura cu o mostenire .
Acum multi ani, bunica mea i-a pus pe tatăl meu,pe unchiul meu si pe matusa mea (sora sotului ei/cumnata ei) sa isi dea stergerea de la casa in favoarea ei
(motivul fiind ca ea plătește impozit mai mic fiind fost cadru școlar) iar acum pe titlul de proprietate este doar ea .
In cazul in care bunica mea vrea sa lase casa doar unchiului meu, tata poate sa atace in instanta aceasta decizie ? Ea având 89 de ani, iar pana acum 2 ani inainte sa se imbolnaveasca tata tot el a mers la ea, unchiul meu deloc, doar acum de 1-2 ani merge.

Multumesc !
Si matusa mea, poate pur si simplu sa il rezilieze? Sau trebuie sa aduca martori si sa ma dea in judecata cum ca nu ii ofer lucrurile care sunt scrise in contract?
Problema e ca de un timp, e tot nemultumita, parca nu ii mai place nimic, desi noi ( eu si parintii mei ) ne purtam la fel cu ea si ii oferim si platim tot ce trebuie.
Multumesc !
Si matusa mea, poate pur si simplu sa il rezilieze? Sau trebuie sa aduca martori si sa ma dea in judecata cum ca nu ii ofer lucrurile care sunt scrise in contract?
Problema e ca de un timp, e tot nemultumita, parca nu ii mai place nimic, desi noi ( eu si parintii mei ) ne purtam la fel cu ea si ii oferim si platim tot ce trebuie. :)
Buna ziua. Vreau sa va intreb daca contactul de intretinere poate fi atacat ...
Eu am facut cu matusa tatalui meu(o doamna in varsta de 87 de ani, care este sora bunicului meu) un contract de intretinere pentru un apartament. Matusa nu are copii, doar doi nepoti din partea fratelui ei (bunicul meu),respectiv pe tata si pe unchiul meu . Este posibilitatea ca unchiul meu sa poata ataca contractul si sa castige?

Ca mostenitori ar mai fi bunica mea ( o doamna in varsta de 89 de ani, care este sotia bunicul meu, respectiv cumnata matusii mele)
Va multumesc.