avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație Loc de Veci si Actiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație Loc de Veci si Actiuni

Buna ziua.
Am facut succesiunea dupa matusa mea ( e sora tatălui meu, el a murit in '82 , ea acum in 2017, a fost văduva si nu avea copii ).
Ne-a ramas 3 ha pământ, un loc de veci in Bucuresti si acțiuni la bvb . Eu mai am un frate, m-am înțeles cu el ca dupa succesiune, împărțim doar pământul si pentru locul de veci si acțiuni, el nu are nicio pretentie .

Ce act trebuie sa facem? E bine daca facem un contract de donație, prin care el nu mai are nicio pretentie si imi donează dreptul absolut asupra locului de veci si acțiunilor ?

Apoi cu certificatul de Moștenitor, actul de donație, trebuie sa merg la cimitir si la bvb sa cer sa fie trecute pe mine?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:51, 18 Martie 2017
Fiecare administratie de cimitir dispune prin regulamentul de ordine interioara modalitatea de preluare de catre apartinatori a locurilor de inhumare
Exista cimitire unde administratia permite donatia locurilor,exista cimitire unde preluarea concesiunii locurilor de inhumare se realizeaza catre persoanele indreptatite cu incheierea de nou contract concesiune pe diferite perioade de timp
Pentru locul de veci ,fie analizati continutul documentului in baza caruia detineti locul,fie adresati-va administratiei cimitirului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)
Despre locul de veci din cimitirul municipal chirocili chirocili 1.Prin succesiune sunt proprietara unui loc de veci unde sunt îngropate 2 persoane(părinţii mei). Doresc să ştiu dacă pot fi şi eu îngropată în ... (vezi toată discuția)
Loc de veci Rita2018 Rita2018 Buna ziua! Ma intereseaza daca exista o modalitate legala prin care pot intra in posesia unui loc de veci, donat de proprietari. Mentionez ca proprietarii nu ... (vezi toată discuția)