avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire.

Buna ziua.
As avea o întrebare in legătura cu o mostenire .
Acum multi ani, bunica mea i-a pus pe tatăl meu,pe unchiul meu si pe matusa mea (sora sotului ei/cumnata ei) sa isi dea stergerea de la casa in favoarea ei
(motivul fiind ca ea plătește impozit mai mic fiind fost cadru școlar) iar acum pe titlul de proprietate este doar ea .
In cazul in care bunica mea vrea sa lase casa doar unchiului meu, tata poate sa atace in instanta aceasta decizie ? Ea având 89 de ani, iar pana acum 2 ani inainte sa se imbolnaveasca tata tot el a mers la ea, unchiul meu deloc, doar acum de 1-2 ani merge.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CarmenV89 , utilizator 00:48, 21 Aprilie 2015
Depinde ce modalitate juridica alege sa faca pentru transferul proprietatii.
Depinde si daca are discernamant si daca notarul face actul.
Deci daca o sa faca vanzare cumparare cu unchiul meu si notarul este de acord, nu mai are ce sa faca tata in privinta casei,nu ?
Dar la restul proprietatilor ( doar la casa si-a dat tata stergerea) , chiar daca lasa testament in favoarea unchiului meu poate sa atace?

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa fie atacat contractul de intretinere? CarmenV89 CarmenV89 Buna ziua. Vreau sa va intreb daca contactul de intretinere poate fi atacat ... Eu am facut cu matusa tatalui meu(o doamna in varsta de 87 de ani, care este ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)
Pot ataca contractul de intretinere? pascal8 pascal8 Buna ziua, Bunicul meu fiind la o varsta foarte inaintata impreuna cu tatal meu, care are probleme de discernamant (alcoolism cronic, epilepsie) au semnat un ... (vezi toată discuția)