NEAPARAT mergeti la politie. Va spun din experienta. Am avut un incident cu un copil care a fugit de langa parinti si s-a aruncat pur si simplu in masina. S-a lovit de aripa si a cazut. Conduceam incet si nu a patit nimic. Masina nu avea nicio urma, dar copilul de 3 ani se ranise la genunchi (de asfalt). Parintii au refuzat sa ne spuna numele sau sa mergem la politie si au intrat in casa. Intre timp se stransese lume, diverse persoane (romi) care tipau la mine si sareau la batate. M-am speriat si am plecat. Dupa vreo ora, m-am intors. Voiam totusi sa ii caut sa mergem la politie. Ce sa vezi, politia era deja acolo si facea masuratori cu tatal copilului. Fusesera la spital cu copilul si médicul, conform legii, a telefonat la politie. Am avut noroc ca politistul a inteles situatia, desi m-a certat pe buna dreptate. Putea sa ma acuze de parasitera locului accidentului. Tatal copilului afost corect si a recunoscut ca nu a vut grija de el. Am suflat in test, am dat declaratie. Nu mi-a luat carnetul pentru ca a considerat ca e vina parintilor, masina nu avea nimic si nici urme de franare nu erau. Dar, a trebuit sa ma rog de parinti sa dea si ei o declaratie ca nu solicita daune, ca sa se inchida dosarul. Pana s-a terminât totul (3 saptamani) a fost ingrozitor.
Cum afli cuantumul contribute individuale de asigurari sociale de
sanatate datorata de persoanele care nu realizeaza
venituri?
Poti plati direct prin ordin de plata in contul de Trezorerie? Cum afli contul???
Doresc sa imi deschid o firma de catering.
Am urmatoarele intrebari:
- care ar fi legislatia careia se supune o astfel de firma
- care este cea mai buna optiune: microintreprindere, PFA?
- as putea gati acasa, sau trebuie sa am un spatiu special pentru gatit?
Multumesc,
Matusa mea, care a locuit in strainatate a decedat. Eu, cetatean roman, ii sunt mostenitoare prin testament.
Pentru a transfera cuantumul mosteniri in Romania este necesar sa deschid succesiunea in Romania?
Daca da, care sunt documentele necesare si in ce interval de timp trebuie sa deschid aceasta succesiune? exista taxe de mostnire in acest caz?
Multumesc,
care sunt codurile CAEN care trebuie folosite pentru urmatoarele activitati:
- vanzare publicitate online (adica ai un site si vrei sa vinzi spatiu publicitar)
- vanzare online (vanzare produse/servicii pe un site)
- activitati copii (petreceri, ateliere, cluburi)