avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor, victima pleaca refuzand transportul la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor, victima pleaca refuzand transportul la spital

Buna ziua,

In aceasta dimineata, efetuand o manevra de mers inapoi in parcare am lovit usor o persoana, in zona gambei. Aceasta nu parea sa aiba nimic, mai mult a inceput sa faca scandal si sa loveasca masina cu picioarele. Am rugat-o sa se linisteasca, am intrebat-o daca a patit ceva si i-am propus sa o transport la spital. A refuzat, s facut poza la masina, m-a amenintat ca daca pierde sarcina (sustine ca are 8 sapt) o sa am probleme si a plecat.
Trebuie sa declar accidentul undeva? Multumesc
Este recomandat sa mergeti de urgenta la politie si sa declarati accidentul.

In cazul in care victima este "sfatuita" sa depuna plangere veti fi acuzata de fuga de la locul accidentului si nedeclararea accidentului.

Exista posibilitatea ca accidentul sa fi fost "provocat" de catre victima in scopul obtinerii unei sume de bani (daca luam in calcul comportamentul, lovirea masinii, fotografiatul numarului, graviditate :pleasantry: )

Termenul pentru declararea accidentului cu victime este "imediat" si nu 24 ore ca in cazul accidentelor soldate doar cu daune materiale.

O sa aveti ceva de "alergat" din cauza accidentului, dar este de preferat alergatura decat o condamnare ptr fuga de la locul accidentului si care se va finaliza cu anularea permisului.

Termenul pentru depunerea plangerii penale este de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.

In cazul in care mergeti la politie si declarati accidentul veti primi o dovada cu drept de circulatie, daca nu il declarati iar victima depune plangere dovada va fi fara drept de circulatie iar dosarul penal se va finaliza la Sf Asteapta.
Daca victima nu depune plingere in termenu lde 2 atunci dosarul se va clasa de catre procuror.

Cand ati dat vrut sa efectuati manevra de mers inapoi nu v-ati asigurat? De unde a aparut victima in parcare? Au fost martori?
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
cyan, moderator
Am mers inapoi ~25m, intr-o zona de garaje, pana la drumul care face iesirea dintre blocuri, m-am uitat in oglinzile laterale pe durata manevrei, dar nu am vazut-o. O vazusem cu cateva secunde inainte sa pornesc ca a trecut pe langa masina, dar apoi nu am mai vazut-o.
Martori la momentul accidentului nu stiu daca au fost, locul efectiv fiind in spatele blocurilor, retras de la drumul principal, dar dupa ce a inceput ea sa strige si sa imi loveasca masina am vazut niste vecini ca se uitau pe geam (dar nu stiu daca au stat sa vada tot pana la final) . Prietenul meu era in casa, a auzit si el scandalul si a venit imediat, crezand ca e o persoana care vrea sa ma atace (dupa felul in care se comporta). Cam asta ar fi cu martorii...
A, si ar mi fi un aspect, persoana respectiva circula pe partea carosabila, pe partea opusa fata de trotuarul liber...
Asigurarea la mersul inapoi nu se face numai utilizand oglinzile laterale, mai ales pe o distanta de aprox 25 m. Nu exista nicio posibilitate sa faceti o manevra de intoarcere din 3 miscari? Daca persoana accidentata circula sau nu regulamentar o va stabili politia sau procurorul.
Este OBLIGATORIU sa mergeti la politie si sa declarati accidentul, acolo veti povesti exact ce s-a intamplat si veti declara ca persoana lovita a refuzat ajutorul medical. Veti sufla in alcooltest si veti primi probabil un avertisment.
Daca nu ajungeti la politie si femeia se duce maine sau chiar astazi la spital sa faca o ecografie ca sa afle daca i s-a deranjat sarcina si declara la doctor ca a avut un accident, dr au obligatia sa anunte politia. politia o va cauta pe victima va afla nr masinii si apoi va va cauta pe dvs dupa ce in prealabil v-a intocmit dosar penal care se va lasa cu anularea permisului de conducere si o amenda (in cel mai fericit caz).

Alte discuții în legătură

Victima pe trecere de pietoni horatiu_b horatiu_b Buna ziua! In urma cu 3 zile am avut un accidentin urma caruia am lovit o fata cu un copil in brate. Sa va relatez cum s-a intamplat: ma apropiam de o trecere ... (vezi toată discuția)
"accident" usor, cu victima. DLsa DLsa In urma cu 10 zile am fost implicat intr-un incident rutier. Ma aflam in parcare asteptand sa se urce pasagerii, printre care si o fata. Respectiva nu stiu ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conducere basu radu basu radu Buna ziua! In urma cu 2 luni de zile mi s-a retinut permisul de conducere , si as dori sa ma ajutati prin a-mi arata cum trebuie sa procedez, pentru a-l ... (vezi toată discuția)