avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS persoane fara venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS persoane fara venit

Cum afli cuantumul contribute individuale de asigurari sociale de
sanatate datorata de persoanele care nu realizeaza
venituri?
Poti plati direct prin ordin de plata in contul de Trezorerie? Cum afli contul???
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 23:32, 24 Ianuarie 2016
Persoanele care nu realizeaza venituri platesc 5,5% din salarul minim pe economie. Trebuie sa mergeti la casa judeteana de santate cu documente pe care le gasiti pe site-ul CAS al judetului, ei va pot calcula cuantumul de plata si apoi se poate plati la trezorerie. Contul in care se poate plati se afla pe site al agentiei AFP a localitatii, in care aveti domiciliul. daca aveti in familie copii care realizeaza venituri, acestia va pot lua ca si coasigurat. Trebuie sa dea o declaratie firmei la care lucreaza, la serviciul resurse umane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate vasilica90 vasilica90 Buna ziua. Tatal meu este in spital de aproximativ o saptamana si nu are asigurare deoare nu lucreaza si nu realizeaza nici un venit si nici pensionar nu este. ... (vezi toată discuția)
Coasigurat pe relatia copil - parinti marosan emil marosan emil Sunt angajat pe teritoriul Romania si am toate impozitele platite catre CAS. Mama mea nu este angajata - poate fi coasigurata in Romania pe relatia ... (vezi toată discuția)
Asigurarea sociala de sanatate pentru un tanar de 26 de ani marianoprisi marianoprisi Sunt asigurat la casa OPSNAJ si fiica mea este coasigurat. In curand va implini 26 de ani si desi a terminat facultatea luna trecuta nu are inca un loc de ... (vezi toată discuția)