avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate inorm

Activitate inorm

multumesc ptr raspuns.
am nevoie de o informatie. procurorul a dat nup, de asemenea si judecatorul a fost de acord cu nup. in cat timp pot face o plangere la cedo impotriva acestei decizii? va multumesc
Sincer iti doresc sa-ti gasesti dreptatea. Si eu l-am reclamat pe procuror ( ba si pe politist!) pentru tergiversarea cazului. Politistul a fost gasit probabil OK ca de la Politie nimeni nu s-a deranjat sa ma informeze despre rezultatul anchetei. Iar pentru procuror CSM a spus ca ei nu cerceteaza cazul din pct de vedere al tergiversarii cazului ci din pct de vedere a anchetei. in concluzie e nevinovat si chiar un ingeras X-(. Neoficial politistul si procurorul mi-au dat dreptate. Oficial mi-au spus ca sa merg pe caz civil si nu penal. Se pare ca in Romania intai trebuie sa mergi pe civil si daca o sa castigi atunci poti merge in penal. Verdictul din civil atarna foarte mult in penal. Tara lui Papura Voda!
buna seara

sper ca in curand sa fac parte din grupul celor care pot posta o hotarare judecatoreasca favorabila clientului si nu bancii X-(.
Deci problema mea e urmatoarea si orice sfat e binevenit:
- in martie 2008 am luat un credit, cu dobanda variabila ,de 150000 chf, de la [editat]bank.
LIBOR-ul la data respectiva era in jur de 2,79 % iar DAE era 7,79%. In prezent LIBOR-ul e undeva in jur de 0,05%. Deci cum puteti intelege DAE ar trebui sa fie in prezent aproximativ 5,05%. Dar banca stie una si buna : ai semnat contractul sa-ti fie de bine! Asa am ajuns sa ma adresez OPC-ului care mi-a dat dreptate astfel ca in ianuarie 2012 avem prima infatisare.
Daca banca ar fi calculat corect ratele acestea ar fi trebuit sa scada de la 1132 chf la aproximativ 830 chf. Dar banca mi-a incasat aceeasi suma de 1132 chf in perioada aprilie 2008- decembrie 2010. Din decembrie 2010 am refuzat sa mai achit rata daca nu este calculata corect, conform contractului. Toata suma incasata abuziv de catre banca in acesta perioada acoperea rata+ dobanda pentru perioada ianuarie - iunie 2011.
Dar banca m-a dat in judecata in iunie pentru executare silita. In iulie au venit si au pus sechestru pe imobil. Executorul mi-a spus ca pot sa mai locuiesc acolo inca doua luni fara probleme. Intre timp eu m-am mutat cu chirie deoarece incepea scoala si nu am vrut sa ma mut dupa aceea.
In 04 august 2011 am primit in contul personal de la [alta banca] o suma de bani destul de mare. Banca nu m-a anuntat de faptul ca [banca] trimisese poprire pe conturile mele la ei. Astfel au reusit sa incaseze 3850 usd adica ratele pentru iulie-octombrie 2011, bineinteles calculate corect.
Mama are probleme de sanatate si cand a vazut care e situatia a intrat in panica si a fost nevoie sa chemam ambulanta de 2 ori. Prima data a fost internata o noapte in spital.
In concluzie in ianuarie pot demonstra ca daca banca respecta contractul eu nu aveam restante la ei si deci ei in mod abuziv m-au dat in judecata si au pus sechestru pe imobil, ca abuziv mi-au luat bani din contul de la [ editat]in urma actiunii lor mama a fost la un pas sa faca atac de cord, ca desi eu trebuia sa achit rate lunare ei m-au obligat constant sa achit in avans ratele desi salariul meu e unicul venit al familiei, am incercat negocierea pe cale amiabila cu ei dar au refuzat, am cheltuit in jur de 10000 lei ca sa ma mut.
Vreau sa cer 100000 euro daune morale. Ce sanse am sa obtin acesta suma?

Va multumesc



Răspuns la discuția excrocherii romanesti
Fostul proprietar a refuzat sa-mi dea " cartea tehnica" a casei tocmai pentru ca stia cum construise casa si ca nu avea actele necesare, in afara de acel Memoriu Tehnic semnat de inginerul proiectant. Casa fiind la sat nu intra sub incidenta Legii 10. Stiu ca trebuie sa am o expertiza tehnica, am si facut demersurile necesare si sper ca saptamana viitoare sa definitivez expertiza.
Inteleg ca pot sa-mi retrag si plangerea in caz ca cei doi accepta reconstructia casei asa cum e in proiect.
Avocat mi-am gasit, ramane sa vad ce bani imi vor fi necesari pentru a pretinde daune de la cei doi.
Va multumesc ptr raspuns. Problema sta astfel: deja azi am contactat un inginer de rezistenta care imi va face un fel de raport de expertiza si asta ptr ca el este doar verificator. Experti nu am gasit care sa accepte " jobul". :( Dupa aceea merg la Parchet si depun plangerea si ma constitui parte civila in Procesul Penal . Pana aici am inteles cum e .
Problema mea are trei "necunoscute" ptr mine in acest moment :
- daca depun plangere penal pentru faptele de mai sus pot eventual sa-mi retrag plangerea. in caz ca cel ce mi-a vandut casa accepta reconstruirea ei eu nu am nici un interes sa-l vad pe inconstient dupa gratii. Are 24 de ani si ma gandesc ca daca totusi judecatorul va hotara fie si numai 6 luni de puscarie ptr el ii stric tot viitorul. Desi nu ar merita sa ma gandesc la el asa cum el si tatal lui nu s-au gandit la mine si la copilul meu.
- ca parte civila in procesul penal am sa cer despagubiri. In Procesul Civil stiu ca trebuie sa achit o taxa cam de 10 % din suma ceruta. In cazul in care eu sunt parte civila in Procesul Penal acest 10% trebuie platit sau nu? Sincer ar trebui sa scot in jur de 10000 de roni si chiar nu ii am. De asemenea am citit pe net ca in cazul in care nu am acesti bani informez judecatorul si pot cere un fel de asistenta. Nu stiu daca informatia este corecta si daca da as dori amanunte sau eventual daca pot lua detalii de undeva.
- ce suma pot sa cer ca despaguri si daune morale tinand cont ca noi avem incheiat un precontract prin agentia imobiliara ptr suma de 50000 euro dar actul la notariat l-am facut pe 80000 euro adica si suma investita de mine in imobil. Norocul meu prostia lui!!! M-a amentitat ca o sa arate in instanta precontractul. Un precontract prin agentia imobiliara nu poate sa " bata " un contract incheiat la notar in care el recunoaste ca a primit suma respectiva. Zic eu!
Deci pot cere suma de 80000 euro si daune morale in suma de ..... euro sau numai suma de 80000 euro?
Va multumesc anticipat tuturor care imi puteti da un sfat juridic.

PS de cand cu problema asta am devenit expert in constructii si probleme juridice.
Acum e randul meu sa ma " plang" . Am cumparat o casa iar tipul care mi-a vandut-o nu a respectat proiectul de constructie. Casa fiind la tara Inspectoratul in Constructii si-a luat " mainile" de pe acest caz. Primaria zice ca e nevinovata fiind vorba de lucrari ascunse, in speta fundatie, instalatia electrica, grinzi si stalpi de sustinere.
Singura solutie ar fi procesul civil dar avocatul m-a " incurajat" ca dureaza minim 2 ani de zile si la sfarsit chiar daca sentinta imi va fi favorabila daca nu o sa am pe ce sa pun sechestru o sa raman doar cu sentinta in mana. X-(#-o
In acest caz vreau intai sa merg pe proces penal pentru inselaciune si uz de fals ( pentru fostul proprietar) si fals intelectual si favorizarea infractiunii de inselaciune pentru inginerul care a hotarat sa-i faca un " bine" proprietarul si i-a semnat Memoriul de finalizare a lucrarii in care atesta ca imobilul a fost construit conform documentatiei depuse. Acum problema este ca fostul proprietar are 24 de ani iar inginerul are 26-27 de ani. Am tot citit pe internet si inteleg ca pentru aceste infractiuni daca depun plangere penala impotriva lor nu pot sa o retrag. Ma gandesc ca toata problema a pornit de la tatal fostului proprietar care s-a ocupat de constructie si a fost capul afacerii iar de suportat consecintele le vor suporta cei doi tineri. Intrebarea mea este daca exista o posibilitate de retragere a plangerii penale in acest caz, ma gandesc ca poate totusi vor intelege gravitatea situatiei si vor accepta sa-mi construiasca o noua casa care sa respecte proiectul caz in care nu as continua procesul ca nu am intentia de a vedea pe cineva in puscarie, daca nu mi-a facut rau bineinteles! :))Si daca prin procesul penal pot obtine despagubiri in cazul in care cei doi nu accepta reconstruirea casei.
Răspuns la discuția excrocherii romanesti
Am nevoie de AJUTOOOOOOR!!!! Acum e randul meu sa ma " plang" . Am cumparat o casa iar tipul care mi-a vandut-o nu a respectat proiectul de constructie. Casa fiind la tara Inspectoratul in Constructii si-a luat " mainile" de pe acest caz. Primaria zice ca e nevinovata fiind vorba de lucrari ascunse, in speta fundatie, instalatia electrica, grinzi si stalpi de sustinere.
Singura solutie ar fi procesul civil dar avocatul m-a " incurajat" ca dureaza minim 2 ani de zile si la sfarsit chiar daca sentinta imi va fi favorabila daca nu o sa am pe ce sa pun sechestru o sa raman doar cu sentinta in mana.
In acest caz vreau intai sa merg pe proces penal pentru inselaciune si uz de fals ( pentru fostul proprietar) si fals intelectual si favorizarea infractiunii de inselaciune pentru inginerul care a hotarat sa-i faca un " bine" proprietarul si i-a semnat Memoriul de finalizare a lucrarii in care atesta ca imobilul a fost construit conform documentatiei depuse. Acum problema este ca fostul proprietar are 24 de ani iar inginerul are 26-27 de ani. Am tot citit pe internet si inteleg ca pentru aceste infractiuni daca depun plangere penala impotriva lor nu pot sa o retrag. Ma gandesc ca toata problema a pornit de la tatal fostului proprietar care s-a ocupat de constructie si a fost capul afacerii iar de suportat consecintele le vor suporta cei doi tineri. Intrebarea mea este daca exista o posibilitate de retragere a plangerii penale in acest caz, ma gandesc ca poate totusi vor intelege gravitatea situatiei si vor accepta sa-mi construiasca o noua casa care sa respecte proiectul caz in care nu as continua procesul ca nu am intentia de a vedea pe cineva in puscarie, daca nu mi-a facut rau bineinteles! Si daca prin procesul penal pot obtine despagubiri in cazul in care cei doi nu accepta reconstruirea casei.
Răspuns la discuția Plangere penala
cred ca ar trebui sa pregatesti din timp un aparat de fotografiat la care selectezi data fotografierii. la plecare cand are copilul de mana ii zici " pasarica" si ii faci poza. sau si mai bine ar fi sa ai o camera de luat vederi pregatita ( care sa nu fie observata de el) si sa inregistrezi toata discutia cu el.