avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate bostancalin

Activitate bostancalin

Buna,

A venit si raspunsul pentru cererea de Certificat de Urbanism depusa, cei de la primarie au refuzat si au spus ca avem deja acces la drum (la rumul de exploatare care este aproape impracticabil si fara aces la utilitati).

Exista cumva o lege prin care sa iti limiteze numarul de accese pe care le poti avea la o casa, care sa justifice raspunul primariei?
Cei de la primarie nu au mentionat nici un fel de lege sau de hotarare in foaia respectiva.


Multumesc,
Buna,


Am depus pentru Certificat de Urbanism la primarie pentru terenul pe care urma sa se faca drumul de servitute, iar cei de la primarie au refuzat si au spus ca avem deja acces la drum (la rumul de exploatare care este aproape impracticabil si fara aces la utilitati).

Exista cumva o lege prin care sa iti limiteze numarul de accese pe care le poti avea la o casa, care sa justifice raspunul primariei?
Cei de la primarie nu au mentionat nici un fel de lege sau de hotarare in foaia respectiva.


Multumesc,
Buna,


AU raspuns cei de la primaria Ghiroda, mi-au dat o foaie prin care au spus ca am deja acces pietonal si auto la celalalt drum (drumul care este aproape impracticabil si fara utilitati - dar pe harta apare ca si drum).

Exista cumva o lege prin care sa iti limiteze numarul de accese pe care le poti avea la o casa, care sa justifice raspunul primariei?
Cei de la primarie nu au mentionat nici un fel de lege sau de hotarare in foaia respectiva.


Multumesc,
Am vorbit cu firma care mi-a facut documentatia de ridicare topo si mi-au spus ca ar fi o varianta in care sa nu fie nevoie de certificat de urbanism, si ar fi urmatoarea:

Pe baza documentatie existente sa merg la notar impreuna cu bunica si sa dam amandoi declaratii ca suntem deacord cu servitutea (act autentic - ea sa cedeze si noi sa primim ), dupa aceea firma sa faca alta documentatie topo si impreuna cu actul autentic sa le depuna la OCPI pentru inscrierea serviturii. (se pare ca notarul nu are nevoie de certificatul de urbanism pentru actul autentic ci este o cerinta pentru notari daca vor sa inscrie o servitute sa aibe si certificatul de urbanism). Ei ziceau ca in lista cu documentele necesare cerute de OCPI pentru inscrierea servitutii in CF nu este trecut cum ca ar fi nevoie de Certificat de Urbanism, scrie doar:
"- Cerere tip;
- Actul autentic prin care se constituie dreptul de servitute sau hotărârea judecătorească
definitivă şi irevocabilă – original sau copie legalizată;
- Dovada achitării integrale a tarifului – 0,15% din valoarea din act în situaţia în care
dobânditorul dreptului este persoană fizică – cod 2.3.2. şi 0,5% din valoarea din act în
situaţia în care dobânditorul dreptului este persoană juridică – cod 2.3.1., dar nu mai puţin de
20% din valoarea orientativă stabilită prin expertiză de camerele notarilor publici. Dacă
valoarea nu poate fi determinată, tariful este de 60 lei pentru fiecare imobil dominat (aservit)."

Intrebarea mea ar fi, tinand cont ca la OCPI nu se cere certificat de urbanism, daca fac asa si cei de la primarie afla de acest lucru poate sa ma atace sa sutina ca servitutea este nula din cauza lipsei certificatului de urbanism (asa cum scrie in lege) ?
Bunica a cerut certificatul de ubanism pt propietatea ei, avm facuta documente de ridicare topo care arata pe unde va vanii drumul. Singurul lucru ce ne lipseste este certificatul de urbanism, daca l-am fi primit notarul ar putea sa inscrie servitutea pe cartile funciare.
Buna,


Acordul autentic nu l-am depus, fiindca notarul a ps ca are nevoie de certificat de Urbanism pentru a face actele.
Raspunsul mi la dat verbal pe holul primariei, am zis ca incerc printr-o cunostinta poate reusesc ceva. Daca nu ma gandeam sa dau un mail catre primarie prin care sa rog sa mi se raspunda in termen de 30 zile de la depunerea documentatiei coform legii.
Notarul cu care ne-am inteles sa faca inscrierea in CF, a spus ca el nu vede baze legale prin care pot sa refuze emiterea certificatului de urbanism.

Exista cumva posibilitatea ca Primaria sa poata decide local dimensiunea drumului de servitute? (noi am zis sa facem drum cu acces auto de 4 m latime, notarul spunea ca trebuie minim 3.5 m pentrul accesul auto - deci ne incadram) - se poate cumva ca Primaria si aibe o reglementare locala prin care latimea minima sa fie mai mare, gem 12 metri? sau alte reglementari locale pe baza carora se poata refuza emiterea certificatului de urbanism?


Multumesc
Buna,


Dar accesul pe baza "actului autentic" se inscrie in cartea funciara a proprietatilor sau este doar intre persoane? Si enel ar putea sa faca bransamentul pe baza actului autentic, adica sa imi puna contorul la inceputul drumului de acces?


Multumesc,


Buna ziua,


In favoarea mea s-ar face drumul, proprietarul terenului pe care va fi drumul este bunica sotiei. Cand am depus pentru certificatul de uraniosm am atasat cu extras CF la zi si plan de situație cu evidențierea suprafeței pe care se instituie servitutea. Conform notarului am depus toata documentatia necesara pentru urbanism, am verificat si in PUG si PUZ dacadrumul ar incurca dezvoltarea zonei, dar nu apare nimic acolo pe care ar putea incurca.
Ce alt motiv ar putea avea ca sa refuze amiterea certificatului de urbanism?


Multumesc


Buna,


Imi cer scuze ca nu am furnizat toate informatiile.
Pe strada la care casa socrilor are front sradal sunt trase toate utilitatiile ( gaz, curent, cablu TV, Internet, canalizare, apa).
Drumul de servitute ar avea 4 metri, si am vrea sa il facem auto si pietonal, si sa ramana in uz privat.

Avem documentatia topo-cadastala, notarul a pregatit documentatia necesara pentru a inscrie drumului de servitute in Cartea Funciara. Cand am vorbit cu notarul, a spus ca nu este necesar certificat de urbanism, dupa care a spus ca a reverificat si totusi ar fi necesar certificatul de urbanism.

Am depus la primarie cererea, cu copie dupa planul pe unde ar venii drumul (din documentatia topo-cadastrala), copie dupa buletin, carte funciara si am achitat si taxa de eliberare certificat de urbanism. Dupa aproximativ 5 zile m-a sunat arhitecta de la primarie sa imi spuna ca primarul nu este deacord cu drumul de servitute. Am fost sa vorbesc si eu cu primarul sa vad exact care este motivul refuzului, si acesta a spus ca in momentul cand am hotarat sa imi fac casa acolo trebuia sa ma gandesc ca nu am curent, si ca sa imi trag pe drumul existent unde am front stradat (asta ar insemna transformator de la medie tensiune la joasa tensiune si 2 stalpi, care ar ajunge la un pret de aproximativ 15000 euro).

Am verificat in PUG si PUZ, pe unde vrem sa facem noi drumul nu apare nici un fel de potential drum pe care sa il incurce.
Exista si alte motive pentru care poate sa refuze eliberarea certificatului de urbanism?


Multumesc.
Buna ziua,


Imi puteti spune va rog daca primaria are baza legala sa refuze sa emita certificatul de urbanism pentru un drum de servitute autoa si pietonal cu o latime de 4 metri. Am verificat in PUG si in PUZ si nu sunt prevazute alte posibile drumuri pe care ar fi risul sa le intersecteze.

Ma gandesc sa dau un mail la primarie cu referire la legea 350 din 6 iulie 2001 art 33 (2), art 29 (1) si (3) prin care sa cer sa mi se raspunda la cerere si daca tot refuza sa mentioneze motivul. Dar ma gandesc ca nu cumva dupaia sa ma trezesc cu tot felul de inspectii in constructii sau alte lucruri care sa vina la indrumarea primarului. (am vb azi cu primarul si nu este deacord cu drumul de servitute, ca este deja accel la drum pt imobilul respectiv - drumul la care are acces este de pamant acoperit cu iarba si trece prin camp).


Multumesc.