Buna ziua,
Referitor la acordarea voucherelor de vacanta, as dori sa stiu daca in acest moment, in anul 2016 acestea au fost acordate la societatile particulare.
In ce masura aceste vouchere pot fi cerute la angajator ? Desi aceasta facilitate exista din 2015, pana acum nu am beneficiat de aceasta si cred ca de fapt, noi cei care lucram la angajator particular nu avem voie sau dreptul acesta? Angajatorul are de indeplinit formalitati pentru acordarea acestor vouchere?
Va multumesc
Va multumesc !
Ares-3 a scris:
Cel mai simplu ar fi sa mearga la un consulat roman din SUA si sa faca acolo procura pentru depunerea actelor + ridicarea pasaportului. Fiind emisa de o autoritate romana, nu mai trebuie tradusa si legalizata in tara.
Daca nu poate ajunge la consulat, declaratia trebuie apostilata la Secretarul de Stat al statului unde locuieste. Aveti detalii aici:
[ link extern ]
Daca alege varianta asta, cititi aici detalii despre ce trebuie sa contina procura:
[ link extern ]
Va multumesc !
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Buna seara,
Cu actele, specificate mai jos:
certificatul de naştere al minorului, in original;
document(e) de identitate ale părinţilor sau al unuia dintre părinţi, al reprezentantului legal sau, după caz, al persoanei împuternicite, aflate în termen de valabilitate, în original;
dovada achitării taxelor şi a tarifului suplimentar pentru emiterea paşaportului, completate pe numele minorului, în original;
în situaţia în care cererea pentru eliberarea paşaportului simplu temporar este formulată de un singur părinte/reprezentant legal/persoană împuternicită, aceasta trebuie însoţită de imputernicirea de la mama pentru tata, cu apostila de la Haga tradusa si legalizata.
Buna ziua,
Daca aveti cumva cunostinte in domeniu, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns referitor la obtinerea unui pasaport pentru un copil de 7 ani in baza unei imputerniciri de la mama pentru tata, cu apostila de la Haga.
Mentionez ca mama se afla in SUA si pasaportul este pentru copil, pentru a putea merge la ea.
Va multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu cadrul legal prin care mi se interzice fotografiatul in parcuri. Azi, sotul meu a fost oprit de gardienii publici sa mai faca fotografii in parc. De mentionat este ca nu exista nici o inscriptie sau panou care sa indice ca fotografiatul este interzis.
Va multumesc.
Buna ziua,
Fiul meu locuieste in Cehia, Brno si urmeaza sa se casatoareasca cu o cetateana ceha, in luna septembrie a acestui an.
Printre documentele care i se solicita este necesar si Certificatul de cutuma.
Va rog sa ma ajutati si astept un raspuns la urmatoarele:
1. De unde se elibereaza acest certificat?
2. Ce acte sunt necesare pentru eliberarea acestui certificat?
3. Daca el nu poate veni in tara pentru acest certificat, pot eu sa-l solicit si sa-l ridic?
4. Cat dureaza eliberarea acestui certificat?
Va multumesc si astept un raspuns.
Va multumesc mult de tot pentru raspunsurile dvs. Am respirat usurata, nora mea are acest document tradus si legalizat.
Va multumesc !:)
Precizez ca nora mea are , in momentul de fata, asupra ei o adeverinta eliberata de Serviciul pentru imigrari al Jud. Ilfov prin care spun ca are prelungit dreptul de sedere pe teritoriul Romaniei in vederea intregirii familiei si ca I-a fost eliberata in scopul calatoriei in strainatate.
Se poate intoarce in Romania avand acest document asupra ei?
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema: Nora mea (casatorita cu fiul meu din ianuarie 2015) care este din Rusia este plecata la Moscova in vizita la parintii sai. Precizez ca inca nu este in posesia permisului de sedere in Romania (acesta urmeaza sa fie eliberat in urmatoarele 2 zile) si ea ar trebui sa se intoarca in Romania pe data de 19 aprilie. Din cate stiu viza nu a mai solicitat de la autoritatile ruse. Are la ea in schimb, solicitarea pentru permisul de sedere care a fost depusa in Romania si Certificatul de casatorie.
Intrebare: ce greutati poate intampina la iesirea din Rusia si la intrarea in Romania?
Multumesc si astept un raspuns cat mai currant !