avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificatul de cutuma
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificatul de cutuma

Buna ziua,

Fiul meu locuieste in Cehia, Brno si urmeaza sa se casatoareasca cu o cetateana ceha, in luna septembrie a acestui an.
Printre documentele care i se solicita este necesar si Certificatul de cutuma.
Va rog sa ma ajutati si astept un raspuns la urmatoarele:
1. De unde se elibereaza acest certificat?
2. Ce acte sunt necesare pentru eliberarea acestui certificat?
3. Daca el nu poate veni in tara pentru acest certificat, pot eu sa-l solicit si sa-l ridic?
4. Cat dureaza eliberarea acestui certificat?

Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Slaco , utilizator 19:08, 31 Mai 2018
1. Adeverinta de cutuma-anexa 9 se elibereaza de starea civila de la locul inregistrarii nasterii fiului dvs. Poate fii solicitata si prin corespondenta de starea civila de la locul de domiciliu.
2. Sunt necesare actul de identitate, o cerere si un timbru fiscal de 2 lei.
3. Il puteti solicita si ridica dvs. doar daca aveti procura speciala in acest sens. Procura o face fiul dvs. la ambasada/consulat ori un notar care are apostila de la Haga.
4. Termenul este de 30 de zile, dar de regula se elibereaza mai repede.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Cum se face ceteficatul de cutuma pentru cetățeni irlandezi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura schimbare certificat de nastere model vechi in certificat nou si apostilare burgundy burgundy Buna ziua, Am cautat mai multe informatii dar nu imi este foarte clar cum ar trebui sa procedez mai exact in cazul urmator. Fratele meu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)