avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate panda82

Activitate panda82

Cerere de chemare in judecata. Nu este pe portal nimic.

Geanina DRIAN a scris:

Nu vă dă nimeni număr de înregistrare ca răspuns la email. Dovada trimiterii este în căsuța sent/trimise din emailul Dvs.
Ce ași trimis? Acte la un dosar deja înregistrat? Dacă da, ele vor fi înaintate la acel dosar. Dacă ați trimis o cerere de chemare în judecată, ea va primi număr și îl veți găsi pe portal sau întrebând la registratura instanței.

Buna ziua,

Joi 8 Aprilie ora 14.50 am trimis un mail la Tribunalul București la Sectia VIII si nu mi-au trimis număr de inregistrare.

Ce pot să fac să-mi dea numar de înregistrare?
Buna ziua!

Daca un pensionar a decedat in luna August mai are dreptul pe Septembrie la pensie?

Legea 263/2010, la Art. 113, stabileste cand inceteaza plata pensiei pentru o persoana care a decedat:

(1) In sistemul public de pensii, plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
a) pensionarul a decedat.

Adica Septembrie e ultima luna când intră pensia sau nu mai intră deloc?

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Control judiciar
patrascu razvan a scris:

Nu, ati decazut din acest drept.

Ce pot sa fac sa recuperez laptopul? La tribunal am cerut revocarea controlului si returnarea laptopului. Judecatorul a spus ca nu revoca controlul si a disjuns capatul de cerere privind restituirea bunurilor confiscate si formarea unui nou dosar, dar nu mi se spune numarul dosarului si data cand se va judeca.
patrascu razvan a scris:

Se poate formula contestatie impotriva incheierilor prin care judecatorul de drepturi si libertati dispune asupra masurilor preventive, nu apel.

Daca au trecut 48 de ore de la comunicare se mai poate face contestatie?
Buna ziua.

Mi s-a intocmit dosar penal fara probe de procuror si mi s-a dat control judiciar sa nu mai accesez internetul si sa nu parasesc localitatea iar eu nu imi pot cauta loc de munca. De asemenea mi s-a confiscat si laptopul. Am sesizat CSM-IJ de abuzurile procurorului dar inca nu au trecut cele 45 de zile. Intre timp am fost chemat si la tribunal pentru judecarea controlului judiciar deoarece am trimis fax la parchet si DIICOT. De doua ori am fost chemat, prima oara judecatorul a dispus modificarea controlului judiciar si solutionarea dosarului iar apoi l-a scos de pe rol si l-a trimis la parchet apoi a doua oara mi s-a dat respingerea revocarii controlului judiciar.

Acum eu vreau sa ma scoata de sub urmarirea penala sau sa judece dosarul deoarece procurorul nu are probe si intervine pentru persoanele care mi-au facut plangerea si sa-mi returneze laptopul. Am trimis fax la parchet si DIICOT iar cei de la parchet imi spun ca au trimis faxurile la DIICOT iar pentru alte informatii urmeaza sa ma prezint la DIICOT iar cei de la DIICOT nu-mi raspund.

Intrebarile mele sunt:
1. Pot depune cerere la tribunal sa-mi judece dosarul?
2. Ce sanse sunt sa rezolve Inspectia Judiciara cazul meu?
3. Daca IJ nu face nimic, procurorul nu-mi da SUP si nu-mi returneaza laptopul iar Tribunalul nu-mi judeca dosarul ma gandesc sa fac apel la Curtea de Apel sa se judece controlul judiciar care nu mi s-a ridicat. Daca castig acolo un judecator poate da hotarare procurorului sa-mi returneze si laptopul?

Multumesc!
Multumesc!

La cat ma costa ma refeream la costuri judiciare ca avocat nu am...
Buna ziua.

Sunt in control judiciar fara sa mi se arate probe ci doar pe baza unei plangeri formulate de avocatul partii vatamate. Mi s-a confiscat laptopul si desi s-a facut expertiza informatica acesta nu mi se returneaza de procuror. A facut plangere la CSM - IJ dar cele 45 de zile pana la raspuns nu au trecut. Am facut plangeri la DIICOT si controlul judiciar nu mi s-a revocat sau modificat. Am fost chemat si la Tribunal pentru plangerea mea dar aceasta nu s-a revocat sau modificat.

Precizez ca motivele modificarii si revocarii sunt ca nu imi pot cauta loc de munca din cauza controlului si imi ia din drepturi si libertati acest control care e fara motiv.

Acum vreau sa fac apel la Curtera de Apel. Cum trebuie sa procedez, cum fac cererea (gasesc pe net banuiesc) unde o depun exact si cu ce alte acte si cat ma costa?

Multumesc!