avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecare dosar sau SUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecare dosar sau SUP

Buna ziua.

Mi s-a intocmit dosar penal fara probe de procuror si mi s-a dat control judiciar sa nu mai accesez internetul si sa nu parasesc localitatea iar eu nu imi pot cauta loc de munca. De asemenea mi s-a confiscat si laptopul. Am sesizat CSM-IJ de abuzurile procurorului dar inca nu au trecut cele 45 de zile. Intre timp am fost chemat si la tribunal pentru judecarea controlului judiciar deoarece am trimis fax la parchet si DIICOT. De doua ori am fost chemat, prima oara judecatorul a dispus modificarea controlului judiciar si solutionarea dosarului iar apoi l-a scos de pe rol si l-a trimis la parchet apoi a doua oara mi s-a dat respingerea revocarii controlului judiciar.

Acum eu vreau sa ma scoata de sub urmarirea penala sau sa judece dosarul deoarece procurorul nu are probe si intervine pentru persoanele care mi-au facut plangerea si sa-mi returneze laptopul. Am trimis fax la parchet si DIICOT iar cei de la parchet imi spun ca au trimis faxurile la DIICOT iar pentru alte informatii urmeaza sa ma prezint la DIICOT iar cei de la DIICOT nu-mi raspund.

Intrebarile mele sunt:
1. Pot depune cerere la tribunal sa-mi judece dosarul?
2. Ce sanse sunt sa rezolve Inspectia Judiciara cazul meu?
3. Daca IJ nu face nimic, procurorul nu-mi da SUP si nu-mi returneaza laptopul iar Tribunalul nu-mi judeca dosarul ma gandesc sa fac apel la Curtea de Apel sa se judece controlul judiciar care nu mi s-a ridicat. Daca castig acolo un judecator poate da hotarare procurorului sa-mi returneze si laptopul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:17, 1 Octombrie 2015
In primul rand, in ce verdicte ati primit pana acum (de ex. referitor la revocarea controlului judiciar) este scris daca sunt definitive sau cu apel. Daca sunt definitive nu mai puteti face nimic, daca sunt cu apel puteti face apel. Insa nu v-as recomanda sa va hazardati fara avocat.

In ce priveste faptul ca ati scris pe internet poate fi considerat incalcare a masurilor de control judiciar si s-ar putea sa aveti probleme daca se afla asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control judiciar panda82 panda82 Buna ziua. Sunt in control judiciar fara sa mi se arate probe ci doar pe baza unei plangeri formulate de avocatul partii vatamate. Mi s-a confiscat laptopul ... (vezi toată discuția)
Laptop ridicat de diicot ContSters256867 ContSters256867 In luna februarie a acestui an procurorii DIICOT mi-au ridicat un laptop in urma unei perchezitii(eu nu eram acasa), iar un coleg de apartament a fost arestat. ... (vezi toată discuția)
Participarea procurorului la termenele de judecata in dosarele diicot? dodonica dodonica Buna ziua! Intr-un dosar instrumentat de DIICOT, si trimis in judecata in martie 2007, nu sa prezentat niciodata un procuror DIICOT ci mereu a fost prezent ... (vezi toată discuția)