avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Laptop ridicat de DIICOT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Laptop ridicat de DIICOT

In luna februarie a acestui an procurorii DIICOT mi-au ridicat un laptop in urma unei perchezitii(eu nu eram acasa), iar un coleg de apartament a fost arestat. Am dat declaratie la parchet. Dupa aceea mi-au zis ca o sa-mi returneze laptop-ul cand o sa se termine rechizitoriul. M-am dus in luna mai sa-mi cer laptopul la parchet, iar doamna procuroare mi-a zis ca a trimis dosarul in instanta si laptop-ul e la tribunal. M-am dus la tribunal si mi-au zis sa-mi iau un avocat ca sa-mi faca o cerere de restituire a laptopului. Am vorbit cu un avocat care mi-a zis sa ma duc la arhiva tribunalului sa cer dosaru si sa xeroxez din el Procesul Verbal de ridicare a laptopului(nici nu stiu daca a fost intocmit). M-am dus, nu mi-au dat dosaru deorece sunt doar martor si acces la dosar au decat inculpatii si reprezentantii acestora. Avocatul mi-a zis ca este mai complicat deorece trebuie sa facem o cerere la politie pe care sa o aprobe judecatorii :O ( sau cam asa ceva). Intre timp colegul care a fost arestat a fost eliberat, iar eu am laptopul tot in arest :). Daca poate sa-mi spuna cineva care sunt pasi ce trebuie urmati pentru a-mi recupera laptop-ul ? Eu unul nu prea mai inteleg nimic din legile astea. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri ridicate in urma perchezitiei CristianValesasan CristianValesasan Buna ziua, Am o problema ce nu stiu cum o pot rezolva: Am domiciliul in Brasov si de aproximativ o luna jumatate de zile sunt venit la un prieten in ... (vezi toată discuția)
Procuror dna-propunere de arestare preventiva mjion mjion In anul 2008 am avut un dosar de propunere de arestare preventiva, iar parchetul a inaintat instantei dosarul cu probele formate din inregistrari audio/video, ... (vezi toată discuția)
Judecare dosar sau sup panda82 panda82 Buna ziua. Mi s-a intocmit dosar penal fara probe de procuror si mi s-a dat control judiciar sa nu mai accesez internetul si sa nu parasesc localitatea iar ... (vezi toată discuția)