avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procuror DNA-propunere de arestare preventiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procuror DNA-propunere de arestare preventiva

In anul 2008 am avut un dosar de propunere de arestare preventiva, iar parchetul a inaintat instantei dosarul cu probele formate din inregistrari audio/video, procesele verbale a investigatorului sub acoperire si declaratii denuntatori.Tribunalul si CAB au respins acuzatiile. Dupa 1 an Parchetul a emis rechizitoriul si m/a trimis in judecata. Verificand atent probele am constatat ca unele probe(procese verbale ale investigatorului..etc) nu corespund cu cele prezentate initial in instanta, la propunerea arestarii preventive. M/am dus la Tribunal si am cerut sa studiez si sa compar cele 2 dosare, dar la arhiva am gasit doar dosarul cu incheierea de atunci si alte documente, citatii, etc, lipsind copiile de la inregistrarile audio/video, procesele verbale ale investigatorului si declaratiile denuntatorilor, Arhiva spunandu/mi ca atunci, la vremea respectiva, dupa procesul de propunere de arestare preventiva, Parchetul a luat inapoi aceste probe, pentru continuarea urmaririi penale, pentru ca asa este procedura.
INTREBARE Care este baza legala ca Parchetul sa ridice probele pe care isi sustine acuzatiile de la dosarul de propunere a arestarii preventive ? La dosar nu exista nici un document din partea Parchetului prin care sa ceara restituirea dosarului de la Tribunal. Cum pot eu, ca inculpat, sa verific eventualele abuzuri, erori judiciare facute de Parchet in dosarul de trimitere in judecata ??
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 16:43, 15 Aprilie 2011
In primul rand dosarele se restituie pe baza de adresa . Mai mult , existand cele 2 incheieri ale instantei de fond care a judecat propunerea de arestare preventiva formulata de parchet cat si a instantei de recurs , puteti sa le folositi drept probe . In incheierile instantelor este redata starea de fapt precum si mijloacele de proba ce au fost avute in vedere la judecarea cererii de arestare preventiva si cu siguranta reies si consemnarile din procesele verbale cu pricina a caror autenticitate o suspectati.
diana ramona a scris:

In primul rand dosarele se restituie pe baza de adresa . Mai mult , existand cele 2 incheieri ale instantei de fond care a judecat propunerea de arestare preventiva formulata de parchet cat si a instantei de recurs , puteti sa le folositi drept probe . In incheierile instantelor este redata starea de fapt precum si mijloacele de proba ce au fost avute in vedere la judecarea cererii de arestare preventiva si cu siguranta reies si consemnarile din procesele verbale cu pricina a caror autenticitate o suspectati.

Daaaaaaa!!!! asa este ! Si acum ce pot sa fac ??Pot face plangere penala impotriva DNA pentru sustragere de probe?? Sau care este procedura ?
Solicitati in probatiune dosarul respectiv . Avocatul dvs decide modul in care isi pregateste cazul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar propunere arestare disparut ! mjion mjion Buna ziua ! Va rog, am si eu o intrebare la urmatoarea speta, care nu am primit raspuns pana in prezent : Parchetul a depus la Tribunal dosarul de UP, prin ... (vezi toată discuția)
Instanta sesizata, conf art.91 alin 3 cpp, vs.art.140alin(9), urgent !!!! mjion mjion va rog, doar o intrebare : - ce se intelege din art.91/3, si anume se spune ca o copie dupa inregistrari+procesele verbale+transcripturile etc.se trimite ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)