Buna ziua !
Va rog, am si eu o intrebare la urmatoarea speta, care nu am primit raspuns pana in prezent : Parchetul a depus la Tribunal dosarul de UP, prin care cere arestarea preventiva a inculpatului. Tribunalul si CApel respinge propunerea si UP si trimiterea in judecata se face in stare de libertate a inculpatului. In timpul procesului penal, care are loc la alt tribunal decat cel care s-a judecat propunerea de arestare, inculpatul sesizeaza ca probe depuse la instanta de catre parchet nu corespun cu cele folosite la judecata initiala de propunere de arestare preventiva. Mergand la Tribunalul initial, la arhiva, am constatat ca la dosar nu mai exista partea de dosar depusa de parchet, adica probele, declaratii, procese verbale investigator, inregistrari audio-video! Arhivarul a raspuns ca dupa proces, parchetul a luat acea parte de dosar, pentru ca asa se face, asa este uzanta ! Ori, eu acum nu mai pot compara probele de la instanta de judecata cu cele initiale de la propunerea de arestare !
Intrebare , care este baza legala ca Parchetul sa ridice dosarul sau de UP de la instanta unde s-a desfasurat procesul de propunere de arestare preventiva??? Nu trebuie sa ramana o copie a acestui dosar la instanta ?? Mentionez ca la tribunalul initial nu exista un document al parchetului prin care sa se ceara restituirea dosarului de UP si nici in incheierile de la Tribunal si Curtea de Apel !! Va rog, un raspuns !!
Va multumesc !!
probatoriul ptr judecarea arestarii poate sa nu fie acelasi cu cel utilizat in cadrul judecarii pe fond a dosarului, deoarece au obiect diferit.
se pot folosi sau nu aceleasi probe. daca contestati insasi integritatea probatoriului atunci cereti expertize si certificari in cadrul dosarului de fond. nimic nu se poate face in afara judecarii dosarului din instanta deci consultati-va cu avocatul ce va reprezinta.
Va multumesc pentru raspuns, dar va rog inca putina ascultare..!faceti-ma sa inteleg, please! Dar de ce nu mai exista o copie a probatoriului parchetului la instanta ce a judecat propunerea de arestare preventiva, pentru ca nu este o joaca, eu, ca victima doresc sa studiez mai deamanunt acel probatoriu, puteam fi arestat acum..! La instanta de fond parchetul nu a mai adus probe noi, sunt aceleasi, in mare, deatunci, dar atunci din cauza stresului nu am reusit studia deamanunt intregul probatoriu, ci am apucat sa fac doar cateva copii. Acum, la fond am observat ca au fost inlocuite din procesele verbale, care sunt unice, nu pot fi editate altele.
Cererea de arestare preventiva a fost solutionata , iar cand se discuta acest aspect , se discuta despre motivele care care trebuiesc intrunite conf.art.148 si urm. cpr.pen pentru a se dispune arestarea ,in principal despre existenta unui pericol social pentru ordinea publica din partea persoanei a carei arestare se solicita.
Probele din dosarul la care va referiti ,probabil ca sunt legate de acest aspect.
Daca existau in acel dosar probatorii necesare in solutionarea dosarului dedus judecatii , apararea poate solicita instantei sa dispuna atasarea acelui dosar la cel de fond , iar instanta se va pronunta pe acest aspect