avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate giulonline

Activitate giulonline

daca am jignit, scuzati, insa m am simtit jignit de raspunsul dat de catre consultantul repsectiv, pt ca a raspuns neconcludent si pe langa subiect,eu am scris clar acolo cred, am dat email si am fost sunat....etc .

speram ca pe acest forum sa se raspunda la subiect , nu pe langa , sau sa fiu certat pt ca cineva imi raspunde pe langa subiect si ii atrag atentia.
multumesc inclusiv administratorului pt raspunsurile la intrebarile mele .
o zi placuta si sper ca nu s a simtit cineva jignit, nu asta a fost intentia.


Manuela Rășină a scris:

giulonline, pe forumul Avocatnet avem un standard de comunicare care impune participanților la discuții respect reciproc.
Vă rog să-l respectați.

Mulțumesc.

cred ca ati avut ercanul invers , ironia este ca nu ati citit cine pe cine a sunat :)

ce documente sa trimit ? deviz ? pai asiguratorul este obligat sa faca constatarea daunei , poze , etc
ei au facut oferta, eu am acceptat , dupa care m-am trezit cu mai putini $, cheltuiala cu rent a car este separat fata de valoarea masinii...


nu stiu ce fel de consultanta oferiti insa cititi ca militianul

IRIS AG BROKER de ASIGURARE a scris:

Buna ziua,

Anuntarea telefonica a evenimentului nu inseamna si ca de la acea data curge termenul legal de efectuare a constatarii daunei. Ar fi trebuit ca ulterior avizarii telefonice sa transmiteti si documentele necesare constituirii dosarului de dauna.

Nu poate fi analizat motivul diminuarea sumei de despăgubire fara analizarea dosarului de dauna. Cel mai probabil o sa fie o problema privind cheltuielile cu inchirierea autovehiculului din motivul comunicat mai sus.

Răspuns la discuția Despăgubire rca
si cand ASF raspunde pe langa subiect ?
Buna ziua,

am avut un accident auto in data de 24 decembrie 2018 in care vinovat a fost celalalt conducator auto care era asigurat
Am anuntat incindentul la asiguratorului unde avea dansul polita prin email la aceeasi data si am fost sunat inapoi pe data de 3 ianuarie pt a fi programat la evaluarea daunelor pe 5 februarie .
Am avut un dosar de dauna deschis pe 5 februarie si prin posta la un moment dat am primit o hartie cu oferta asiguratorului unde mi se aducea la cunostinta ca epava a fost evaluata si poate fi vanduta dupa licitatia efectuata de dansii pe suma de aprox 15.000 lei si ca diferenta de bani pana la 52000 lei adica suma ce rezulta din urma evaluarii prin sistemul "DAT" de aprox 37.000 lei va fi platita in contul meu .
La cererea de despagubire pe langa suma respectiva am atasat si 2 facturi de inchirieri auto pentru perioada 27 decembrie 2018 - 21 ianuarie 2019 , pt ca masina mea nu era deplasabila si programarea la constatare a fost cu mult peste termenul legal .

de curand am primit in cont suma de 29.000 lei de la compania de asigurari , iar cand am sunat sa cer explicatii mi-au spus ca nu imi pot da telefonic.
La aprox 1h dupa ce am incheiat discutia cu operatorul de la asigurari am primit un telefon de la curier precum am la dansii un plic, insa acel plic a fost trimis la adresa mea veche din romania . Eu cand am completat cererea de despagubire, adica ultimul act semnat , am scris noua adresa ( din spania ) .
As dorii consultanta in acest caz si eventual un contract cu un avocat specializat in acest domeniu , deoarece pare ca am fost inselat , pus sa vand epava pe cat au dorit dansii iar dupa ce am vanduto mi-au dat mai putini $ chiar daca au trimis in scris oferta respectiva pe care am acceptato odata cu inaintarea cererii de despagubire .

Multumesc anticipat .

P.S. Am avut si o sesizare catre ASF in acest caz referitor la programarea in vederea constatarii daunelor ( , insa ASF a raspuns pe langa subiect , am revenit cu email la dansii sa se raspunda punctual insa inca nu am un raspuns.
si daca nu se respecta termenul de 3 zile ? in cazul meu au zis 32 zile calendaristice de ex , cunosc alt caz cu 29 de zile ...
ce este de facut legal ?

Ioan Ciobanu a scris:




ARTICOLUL 18 din Norma nr. 20,2017
Avizarea prejudiciilor
(1) Pentru acoperirea prejudiciilor suferite în urma producerii unor accidente de vehicule, persoanele prejudiciate se adresează în vederea avizării daunei:
a) asigurătorului RCA cu care proprietarul/utilizatorul vehiculului răspunzător de producerea accidentului a încheiat asigurarea RCA;
b) reprezentantului de despăgubiri;
c) propriului asigurător RCA în cazul utilizării decontării directe;
d) BAAR, în calitatea acestuia de birou gestionar.
(2) La avizarea daunelor în legătură cu producerea unui eveniment asigurat prin contractul RCA, asigurătorul RCA deschide dosarul de daună procedând la:
a) efectuarea constatării prejudiciilor şi evaluarea iniţială a daunelor;
b) informarea în scris a părţii prejudiciate cu privire la documentele care trebuie depuse pentru soluţionarea pretenţiilor de despăgubire;
c) soluţionarea cererii în termenul legal.
(3) Asigurătorul RCA înregistrează toate documentele depuse la dosarul de daună.
(4) Asigurătorul RCA efectuează constatarea prejudiciilor în termen de 3 zile lucrătoare de la data avizării sau la o dată ulterioară convenită de către părţi.
(5) Obligaţia prevăzută la alin. (4) poate fi invocată de către persoana prejudiciată numai în condiţiile în care aceasta permite accesul asigurătorului RCA la bunul avariat şi asigură condiţiile necesare în vederea efectuării constatării.


Răspuns la discuția intrebari ferma de porcine
nu imi raspunde nimeni ? ... cred ca nu mai e asa populat site ul :)
Buna ziua,
eu in prezent detin mai multe animale si tot citind am inteles ca pentru a accesa fonduri europene este nevoie de un SRL , PFA, etc ..si sunt anumite criterii , avantaje si dezanataje la fiecare .
Eu de exemplu cresc porcii in sistem semi deschis , adica am inchis un teren de 5000 mp cu gard electric si am dat drumu la 20 de porci :frantic: ...
Acum daca doresc sa trec animalele pe firma am nevoie de anumite autorizatii , nu e ca in sistem gospodaresc ...
exemplu este autorizatia de mediu .... cum pot eu sa culeg dejectiile de la porci daca ei sunt in sistem semi deschis ? ca si persoana fizica nu este nici o problema, nu trebuie nici un fel de autorizatie sau aviz de mediu pentru a creste 20 de porci in sistem gospodaresc .... insa ca si SC se schimba problema .
de miros cu vecinii nu am probleme pt ca este undeva pe camp la cel putin 3km de urmatoarea casa si acel teren este pasune .
Care este defapt solutia pentru a trece animalele pe firma pentru a putea accesa fonduri europene si de ce avize este nevoie in acest caz ?

multumesc
sergiu
si care ar fii codul CAEN principal ? fiind o ferma mixta ...
pai pe langa porci am si oi, vaci, capre, poate pasari primavara toamna ... ca vorba aia spatiu de crestere este fara numar in libertate .....
eu am gasit asa
0113 Cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor
0146 Creşterea porcinelor
0145 Creşterea ovinelor şi caprinelor
014 Creşterea animalelor
015 Activităţi în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor)
016
021 Silvicultură şi alte activităţi forestiere
463 Comerţ cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului

va rog completati dvs daca ar mai fii ceva ?
exista vreun numar maxim de coduri CAEN ce pot fii utilizate de un SRL ?