Buna ziua,
eu in prezent detin mai multe animale si tot citind am inteles ca pentru a accesa fonduri europene este nevoie de un SRL , PFA, etc ..si sunt anumite criterii , avantaje si dezanataje la fiecare .
Eu de exemplu cresc porcii in sistem semi deschis , adica am inchis un teren de 5000 mp cu gard electric si am dat drumu la 20 de porci :frantic: ...
Acum daca doresc sa trec animalele pe firma am nevoie de anumite autorizatii , nu e ca in sistem gospodaresc ...
exemplu este autorizatia de mediu .... cum pot eu sa culeg dejectiile de la porci daca ei sunt in sistem semi deschis ? ca si persoana fizica nu este nici o problema, nu trebuie nici un fel de autorizatie sau aviz de mediu pentru a creste 20 de porci in sistem gospodaresc .... insa ca si SC se schimba problema .
de miros cu vecinii nu am probleme pt ca este undeva pe camp la cel putin 3km de urmatoarea casa si acel teren este pasune .
Care este defapt solutia pentru a trece animalele pe firma pentru a putea accesa fonduri europene si de ce avize este nevoie in acest caz ?
Raspunsul il puteti obtine la oficiul judetean al AFIR, ei cunosc toate aceste probleme si cum se pot rezolva, ce anume doriti sa faceti in continuare?....toate indrumarile le puteti vedea si daca urmariti site AFIR sunt explicate cam toate cate va intereseaza...