avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Activitate enndre

Activitate enndre

Doamna Mona, contul asociatiei de proprietari trebuie mentionat pe lista lunara de intretinere. De asemenea acesta ar trebui sa se regaseasca si pe chitantele primite la plata intretinerii.

V-ati uitat la avizier sau pe o chitanta mai veche in cautarea acelui cont? Daca nu nu e afisat contul pe lista de plata sau daca nu aveti chitante, poate gasiti un vecin ce v-o poate arata.
Răspuns la discuția Somatie si chemare in judecata
Multumesc pentru raspunsuri, fie ele strict la obiect sau ocaritoare comparand persoana mea cu cea a unor restantieri lipsiti de bun simti si pasiv-agresivi fata de administratie.

Intrebarile adresate de mine au fost sincere si am cautat doar sa ma informez asupra modului corect de a proceda - atat de partea administratiei cat si de partea mea - in aceasta situatie.

Nu am pretentia sa fiu invitat la o caterinca de domnul presedinte si nici nu doresc sa stau la masa la restaurant cu domnul administrator. Ca o paranteza, de cand am inceput sa acumulez restante pana la acest moment - acestia nu au luat niciodata legatura cu mine in nici o forma. De cand locuiesc in acest bloc, atunci cand eu aveam nevoie de ceva din partea dansilor, trebuia sa facem schimb de cereri/documente prin intermediul vecinei care lucra pe post de casiera.

Nu am mai primit pana acum notificari din partea administratiei sau somatii din partea judecatoriei ca sa stiu cum arata unele sau altele (am vazut doar ca seamana cu drafturile regasite pe diverse site-uri cu ofereau sfaturi legale pe net), astfel ca nu aveam de unde sa stiu daca sunt "oficiale", "sportive" sau cu informari cu rol orientativ.

De asemenea, nu am pretins ca cineva este obligat sa ma notifice. Din contra, vreau sa aflu daca notificarea inainte de a chema proprietarii in judecata este necesara (obligatorie) sau nu, caci daca ar fi obligatorie, mi se pare cel putin straniu sa fie antedata cu atatea zile fata de data la care mi-a fost lasata efectiv, practic mi se ofera cu o treime mai putine zile decat se comunica pentru a plati datoria (primind ambele documente mentionate simultan, am crezut ca proprietarii sunt somati si chemati in judecata in acelasi timp).

Impresia mea de persoana fara educatie in drept si care se informeaza online in limita capacitatii de intelegere - a fost ca procedura pentru recuperarea datoriilor la intretinere este aceeasi cu procedura recuperarii oricarei alte creante ce reprezinta sume de bani - situatie in care datornicul trebuie somat inainte de a fi chemat in judecata; iar "creditorul" trebuie sa dovedeasca aceast asomatie.

Una peste alta, voi incerca sa platesc intretinerea in timp util.

Multumesc si o seara buna.
Buna seara, locuiesc intr-un apartament cu contract de comodat (proprietarii nu locuiesc in tara). Pentru ca intretinerea in ultimii ani a devenit din ce in ce mai mare in blocul in care locuiesc, in anumite luni nu mi-am mai permis sa o platesc integral, iar in altele deloc. Astfel, ca am devenit restantier si ca sa nu raman prea in urma cu datoriile, platesc o suma mai mare de bani o data la 2-3 luni (de regula 50% din suma restanta).

Problema mea este ca in momentul acesta am datorii mai vechi de 90 de zile, astfel ca asociatia a decis sa imi lase in cutia postala 2 documente:
- o somatie de plata;
- o notificare ca proprietarul este dat in judecata si ca s-a solicitat inscrierea de privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei.

Intrebarile mele sunt:
1. Daca in somatia de plata, asociatia de proprietari mi-a dat un termen de 15 lucratoare in care eu sa platesc restanta, in caz contrar ei urmand sa inceapa procedurile de urmarire silita - nu ar fi trebuit sa si astepte sa treaca acele 15 zile inainte de chema proprietarul in judecata?
2. Totodata, somatia/cererea de chemare in judecata nu trebuie inmanata personal sau printr-o scrisoare recomandata proprietarilor? Cineva (banuiesc ca presedintele sau administratorul) a lasat pur si simplu hartiile indotie in cutia postala si le-am gasit printre pliante de supermarket. Daca as fi aruncat pliantele fara sa ma uit la ele, nu as fi stiut vreodata ca am primit aceste hartii.
3. De asemenea, trecand peste faptul ca hartiile au fost lasate in cutia postala, data redactarii lor este de acum 6 zile. Este normal/moral/legal sa "inmaneze" niste documente cu o intarziere de 4 zile lucratoare in contextul in care administratia "acorda" 15 zile lucratoare pentru plata datoriilor?

Multumesc.
Bună ziua,

Din ce am citit deja pe forum, am înteles că asigurarea obligatorie RCA nu este condiționată de deținerea permisului de conducere ci de dreptul de proprietate asupra vehiculului, dar întrebarea mea este: ce sancțiune riscă prorietarul unui autoturism fără RCA dacă vehiculul a fost implicat într-un accident rutier.

Că să ofer și puțin context: proprietara autorismului este nevasta mea, ea primind mașina cadou pe vremea când locuia cu părinții; nu are și nu a avut vreodata permis de conducere, implicit nu a condus niciodata autoturismul; singura preocupare a ei față de autoturism fiind să plătească impozitul anual.

Cand nevasta s-a mutat în alt oraș acum câțiva ani, vehiculul a rămas în orașul ei natal, în grija familiei. Mașina era una veche, iar ideea noastră era ca la un moment dat să o casăm la programul RABLA..

Astăzi am aflat că unul dintre părinți a fost implicat recent într-un accident rutier în timp ce conducea autoturism în cauza, fără ca acesta să aibe RCA - iar părintele ei a fost deja citat la poliție în acest sens.

Mulțumesc.