avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorie mare la intretinere, refuz incasare partiala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorie mare la intretinere, refuz incasare partiala

Buna dimineata!Nu stiu cu ce sa incep,cert este ca mama si sora mea au o suta opt mil.la intretinere.Am mers sa le platesc eu noua zeci milioane si nu i a primit.Ce trebuie sa fac sau cum sa procedez.Au ajuns in aceasta situatie deoare mama nu are venit si sora mea are cateva luni de cand sa angajat,ramasa singura cu doi copii minori in intretinere plus mama la fel fara venit.Aici povestea este lunga dar nu cred ca conteaza.
Am vrut doar sa i ajut cu bani sa nu ramana pe drumuri dar administratora refuza.Unde ar trebui sa platesc .Va rog sa ma indrumati ca nu stiu cum sa procedez,multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:46, 13 Noiembrie 2016
In mod normal asociatia trebuie sa primeasca si o plata partiala, care oricum acopera peste 80% din datorie. Luati legatura cu presedintele asociatiei si explicati situatia, nu neaparat cu administratorul, cel care nici nu e in masura sa decida daca incaseaza sau nu.

Asociatia ar tb s adetina si un cont bancar, asfel ca puteti face plata direct in acest cont bancar.

O alta varianta ar fi oferta reala urmata de consemnare facuta prin intermediul unui executor judecatoresc.
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum de date relevante
Care a fost motivatia avansata pentru refuzul debitului
Exista proces pe rolul instantei demarat de asociatia de proprietari ?
Pentru a putea face dovada interesului pentru plata debit,trimiteti suma prin corespondenta postala cu mandat de confirmare pe adresa asociatiei de proprietari
Legal,asociatia de proprietarui are obligatia sa preia orice suma depusa de catre locatari,inclusiv sume partiale
Multumesc frumos ptr raspunsuri.Da ,intradevar Exista proces pe rolul instantei demarat de asociatia de proprietari.Din ce am inteles nu s a ajuns la executare inca...la vanzare Lucrurile sunt mult mai complicate .Mama divortata,traia impreuna cu fostul sot in apartament si cu celelante trei surori minore la vremea respectiva,eu fiind deja casatorita.De aici au inceput toate,care ,cum plateste.Intre timp mama a luat-o randeaua,psihic(nu de datorii ,probleme cu copii) fostul sot a murit,partaj nu au facut ca nu aveau bani.In urma decesului doar doua surori aveau drept de mostenire pe partea decedatului,cele mai mici,eu si cealanta nu, deoarece eu sunt din prima casatorie iar a doua sora dupa mine purta numele la primul sot,..Acum in casa a ramas sora mea cea mica cu doi copii mici si fara sot cu mama.
Cand am mers la asociatie cu banii nu numai ca nu mi-a primit suma dar o interesa ce am facut adica daca am facut un act ceva ,daca am vandut...ce sa vindem si ce acte sa facem.Noi vrem sa platim la asociatie datoria si atat sa nu ramana pe drumuri.Eu nu am posibilitatea sa-mi iau mama la mine(stau cu chirie si am trei copii) si nici la un camin de batrani nu o primeste fara pensie ca altfel as fi lasat sa se duca naibi patru pereti .M-am gandit ca singura varianta buna si ptr mine este sa platim la intretinere noi ,celelante surori fara o obigatie anume .Ma gandesc ca poate le-am stricat ceva ..poate au incercat sa-l vanda ei ,sa-i scoata in strada,poate nu se asteptau sa reusesca sa-si plateasca ei datoriile avand in vedere situatia lor care este destul de grava,nu au curent si nici venituri decat cele aduse de sora mea care s a angajat acum sapte luni,riscand sa-si lase copii cu mama bolnava .Icasarea sumei pote fi pe numele lor,a mamei sorei, nu conteaza dar nu stiu unde sa platesc,cum sa sting datoria.La urma a spus pe un ton foarte rstit sa-i pun 126 milione pe masa si incheie litigiul...normal ca nu aveam acesti bani,am spus de la inceput ca atat pot 90 milioane.
Discutati cu presedintele pentru incasarea partiala, daca nu vrea atunci trimiteti banii in contul asociatiei prin transfer bancar sau prin mandat postal. Veti dovedi astfel instantei ca doriti plata datoriei iar asociatia nu va putea executa apartamentul.
Monatibi a scris:
.Da ,intradevar Exista proces pe rolul instantei demarat de asociatia de proprietari.

Discutati cu presedintele sa va explice care este situatia si sa va accepte banii pe care-i aveti, luandu-va un angajament scris ca o sa achitati intreaga suma intr-un interval de timp pe care-l considerati posibil si daca este acceptat de presedinte. i
Vedeti in ce stadiu este procesul. Cu sau fara intelegerea cu presedintele, prezentati-va in fata judecatorului la urmatorul termen. Acolo aratati ca ati platitt suma de xxx lei sau ca asociatia nu a acceptat sa platiti ceasta suma si ca aveti banii sa-i dati oricand.

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul blocului Deldinik Deldinik am ramas datoare la intretinere iar acum d-na administrator nu mai vrea sa imi primeasca banii:O m-a dat in judecata pentru neplata.mama e proprietara ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar Adriantot Adriantot Presedintele asociatiei de proprietari a trimis prin posta o notificare catre un proprietar cu datorii de peste 6 luni la asociatie. Proprietarul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)