Ratele la banca au fost platite in timpul casniciei,nu conteaza acest lucru?
Buna seara! Am cumparat un apartament impreuna cu fosta mea sotie cu o luna inainte de nunta noastra.Deoarece doar ea lucra cu carte de munca iar eu lucram la negru,creditul a fost luat pe numele sotiei si automat si apartamentul a aparut pe numele sotiei,banca fiind proprietarul apartamentului pana la terminarea platirii creditului.Ratele au fost platite in timpul casniciei.Dupa 5 ani,creditul a fost platit integral,iar apartamentul a fost scos de pe ipoteca bancii si trecut direct pe numele sotiei.La acel moment ,teoretic,dupa intelegerea pe care am avut-o,trebuia sa fiu si eu trecut ca si coproprietar,dar nu s-a intamplat.Sotia a gasit tot felul de motive pentru evitarea acestui lucru.Dupa inca 5 ani sotia mea a intentat divort,si in urma acestuia sustine ca apartamentul e numai al ei.As dori sa mai precizez faptul ca avansul de 30% din valoarea apartamentului a fost platit de mine sotiei,in momentul obtinerii creditului,bineinteles ca ea acum nu mai recunoaste.Am sanse sa-mi castig jumatatea de apartament care mi se cuvine?
Buna seara!Am si eu o intrebare: cum este posibil ca dupa ce s-a comunicat si s-a si motivat o sentinta judecatoreasca executorie,sa mai apara inca un termen de judecata?Tocmai mi s-a intamplat.In loc sa mi se trimita dosarul la Tribunal pentru apelul declarat de mine,mi se da un nou termen la Judecatorie.Este legal?Deci se va schimba cu ceva sentinta,din moment ce este un nou termen?
Va multumesc! Paratul nu a declarat ca pierdut inca pasaportul minorului.Am facut apel si cer sa mi se admita si capatul de cerere pentru eliberarea unui pasaport nou cu suplinirea acordului celuilalt parinte.Intre timp,daca paratul nu preda pasaportul,atunci se poate trece la executarea silita?Am vazut ca Art.905 Noul Cod Proc.Civila prevede ceva amenda intre 100 si 1000 lei catre debitor pe fiecare zi de intarziere,se poate aplica oare si aici?
Nu mi s-a admis si cererea de a obliga celaltalt parinte sa vina sa facem alt pasaport minorului si nici suplinirea acordului celuilalt parinte pentru a face alt pasaport minorului,doar predarea pasaportului existent,de catre celalalt parinte.Tocmai aceasta este problema: Daca nu vrea sa il predea nici mie si nici executorului?ce ramane de facut atunci?
Daca paratul spune ca a pierdut pasaportul minorului si nu vrea sa faca altul?Ce poate face executorul atunci?Ce-mi ramane mie de facut?
Am o hotarare judecatoreasca executorie si as dori sa aflu ce se intampla daca paratul nu o respecta.Am castigat in instanta un proces de ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordului de iesire din tara a minorului si predarea pasaportului minorului de catre parat.Instanta imi suplineste acordul pt iesirea minoului din tara,dar ce se intampla daca paratul nu imi preda pasaportul minorului chiar daca hotararea judecatoreasca il obliga?
Sunt reclamant intr-un proces pentru stabilire domiciliu minor,iar la ultima infatisare judecatoarea a decis ca au fost audiati suficienti martori si ca nu mai incuviinteaza audierea altor martori.A spus clar acest lucru in sedinta publica.Dupa cateva zile,observ cu stupoare pe portalul online faptul ca grefiera a scris in incheierea de sedinta ca instanta de judecata a incuviintat audierea a inca doi martori pentru urmatorul termen de judecata.Este posibil ca instanta sa decida altceva dupa ce s-a incheiat sedinta publica?Sau e posibil ca grefiera sa fi gresit?Nu mai inteleg nimic!Atunci judecatoarea poate spune orice si sa se consemneze altceva?!?
Avem cazul in care Instanta a acordat custodie comuna iar minorului i s-a stabilit domiciliul la unul dintre parinti.Ce se intampla daca celalalt parinte (parintele la care minorul nu are domiciliul) ia minorul in vacanta iar minorul nu mai vrea sa se intoarca la domiciliul stabilit de Instanta,iar parintele respectiv nu-l mai duce inapoi?Ce se poate intampla,luand in considerare ca aceasta e dorinta minorului?