Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce acte trebuie sa depun pentru obtinerea unei edeverinte de la Inspectoratul General pentru Imigrari Bucuresti, care sa ateste faptul ca am lucrat si locuit legal in Romania in perioada 1994-2002. Mentionez ca sunt cetatean turc si acum nu mai locuiesc in Romania.Adeverinta imi fa folosi la Consulatul Romaniei din Istanbul pentru dosarul de pensionare.
Sunt cetatean turc si am lucrat in Romania in perioada 1994-2002, la o banca care acum este in procedura falimentului. Am obtinut adeverinta de munca de la lichidator dar la ITM ni s-a spus ca nu corespund datele referitoare la salariu cu cele din registrele ITM-ului si ca nu figurez pe statele de plata pentru ultimii 3 ani.Eu pot sa renunt la cei 3 ani de vechime, imi sunt suficienti 5 ani pentru a ma pensiona in Turcia. As putea sa solicit o adeverinta care sa mentioneze numai perioada in care banca a platit cu siguranta toate contrubutiile rezultate din contractul de munca?
Este posibil ca in registrul personal de la banca sa figureze un anumit salariu si la ITM altceva? Cum pot eu sa confrunt aceste date? Cum pot sa obtin o adeverinta de la lichidator care sa corespunda cu datele de la ITM?
Sotul meu,cetatean turc , a lucrat in romania in perioada 1994-2003 la o banca, care acum este in procedura falimentului. Pentru e se putea pensiona in Turcia avem nevoie si de dovada ca a lucrat in Romania 8 ani. Care este institutia de la care putem sa obtinem adeverinta de vechime in munca? Exista un acord intre Romania si Turcia dar nu se specifica clar care este procedura.Aici in Turcia ni s-a spus ca se vor lua in calcul doar anii lucrati nu si faptul ca a platit contributia la pensie, si ca trebuie sa achitam o suma de bani,vreo opt mii de euro. Asta inseamna ca Romania nu achita o parte din pensie corespunzator perioadei lucrate. Daca exista un acord, atunci de ce se mai incaseaza de la straini constributiile sociale si cand se intorc in tara lor trebuie sa le achite iar pentru a se pensiona. S-a confruntat cineva cu o astfel de situatie? Ce avem de facut, cui sa ne adresam?