avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate lis29

Activitate lis29

Buna ziua,
Va rag sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: se poate plati concediu prenatal si postnatal ( 126 zile) de catre CAS daca anterior am fost in Ccc1 si nu am fost angajata? Inainte sa intru in Ccc1 am avut contract pe perioada determinata care a expirat de drept in Martie 2016. Concediu de crestere pt primul copil se termina in Iulie, din August pot sa depun concediu prenatal la CAS si sa mi-l plateasca avand in vedere ca in ultimele 12 luni inainte de acest concediu nu am fost angajata? Multumesc!
Răspuns la discuția Cine plateste concediu prenatal
Dl Tudor Valeriu imi puteti raspunde dumneavostra?
Răspuns la discuția Cine plateste concediu prenatal
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu u solutie la urmatoarea situatie; ma aflu un CCC1 pana in August si urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil pe 15 Octombrie. De la sfarsitul lui August as putea sa intru in concediu prenatal daca angajatorul nu ma mai primeste pt ca anterior Ccc1 am avut contract pe perioada determinata? In cazul acesta unde ar trebui sa depun concediile si cine le plateste? Cum s- ar calcula concediu prenatal in acest caz?
Multumesc!
Răspuns la discuția Calcul indemnizatie
Multumesc foarte mult pt raspunsuri!
Despre:
''Si daca indemnizatia nu este un venit impozabil cum se ia in calcul pentru CCC2?
Referitor la plata postnatalului - contractul de munca a fost pe perioada determinata de 6 luni si s-a suspendat pentru ca am intrat in CCC1, ulterior a expirat.'' ce imi puteti spune?
Multumesc!
Si inca o rugaminte, imi puteti transmite un link unde pot gasi Normele in intregime. Dl de la plati indemnizatii sustine ca in legea lui nu scrie asa ceva, respectiv articolele la care ati facut dvs referire mai sus.
Astept cu interes raspunsurile dvs!
Multumesc!
Si daca indemnizatia nu este un venit impozabil cum se ia in calcul pentru CCC2?
Referitor la plata postnatalului - contractul de munca a fost pe perioada determinata de 6 luni si s-a suspendat pentru ca am intrat in CCC1, ulterior a expirat.
Multumesc!
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile acordate! Sa inteleg ca oamenii care lucreaza zi de zi cu acesta lege o interpreteaza diferit ...
Dar idemnizatia este considerata venit impozabil? Dl de la biroul respectiv nu a stiut ce sa imi spuna...

Ce puteti sa imi raspundeti la intrebarile de mai sus: ''Daca nici nu ma intorc la serviciu si nici nu intru in somaj, cele 2 luni dinaintea nasterii nu se pun la calculul indemnizatiei, in cazul acesta cela 42 de zile de postanal obligatorii cine le-ar plati?
Daca a expirat contractul si angajatorul nu mai vrea sa ma primeasca as putea sa intru in somaj? Cand ar trebui sa intru in somaj, cu o zi inainte sa impineasca copilul 2 ani sau cu o luna inainte? ''
Va multumesc!
Buna ziua,
Azi am fost la agentia de plati indemnizatii si mi s-a spus urmatorul lucru: ca in lege scrie ca la baza de calcul se pun ultimele 12 luni dinaintea nasterii copilului chiar daca am realizat venit in aceasta perioada sau nu, adica in cazul meu calculul indemnizatiei pt cel de-al doilea copil ar fi - 10 luni indemnizatie ccc1 + 0 +0 /12 x0.85.
Asa este?
Buna ziua,
Tatal are obligatia sa stea acasa 1 luna din cei 2 ani?
Daca nici nu ma intorc la serviciu si nici nu intru in somaj, cele 2 luni dinaintea nasterii nu se pun la calculul indemnizatiei, in cazul acesta cela 42 de zile de postanal obligatorii cine le-ar plati?
Daca a expirat contractul si angajatorul nu mai vrea sa ma primeasca as putea sa intru in somaj? Cand ar trebui sa intru in somaj, cu o zi inainte sa impineasca copilul 2 ani sau cu o luna inainte?
Multumesc!