Locuiesc intr-un bloc, la parter, in Bucuresti. Zona este destul de linistita cu exceptia faptului ca exista amplasate intre blocuri o gradinita si o scoala. Gradinita are curtea la aproximativ 15-20 metri de blocul in care locuiesc.
Problema este ca intre orele 11 - 13 si 17-18 cand ies copiii in curte zgomotul este insuportabil. Zona este linistita si se aude aproape orice iar in momentul cand sunt 20-30 de copii in curte si tipa nu se poate sta in casa cu geamul deschis(orice activitate ai avea, nu te poti concentra).
Exista vreo lege legata de zgomotul produs de astfel de institutii sau de amplasare lor? Mi se pare ciudat sa trebuiasca sa indur 3 ore pe zi zgomotul sau sa fiu obligat sa stau cu geamurile inchise.
Daca am un magazin online care se ocupa cu produse de artizanat printre care si imbracaminte respectiv accesorii vestimentare pot adauga codurile CAEN pentru comertul cu amanuntul in magazine specializate cu imbracaminte, textile, incaltaminte? Stiu ca exista un cod CAEN special pentru comertul online dar voiam sa stiu daca se pot adauga si cele mentionate mai sus.
Va multumesc pentru raspunsuri. Nedumerirea mea era ca sunt foarte multi care isi vand produsele pe siteuri cum ar fi okazii sau olx si nu sunt inregistrati ca PFA. Voiam sa stiu daca exista vreo posibilitate sa achizitionez marfa de la ei pentru distributie si in acelasi timp eu sa nu am nicio problema legala(sa fie strict responsabilitatea lor faptul ca nu sunt inregistrati). As pierde altfel multi furnizori posibili care prefera sa nu se inregistreze din comoditate.
Pot face achizitii de la producatori care nu sunt inregistrati? Producatorii la care ma refer sunt artizani si majoritatea lucreaza si isi vand produsele fara sa fie inregistrati ca PFA. Pot achizitiona marfa de la acestia cu factura, legal?
In acest caz ei sunt neplatitori de TVA. Are rost ca firma mea sa fie platitoare de TVA daca am o cifra de afaceri sub 220.000 lei(limita legala)?
Intrebare vine din cauza ca majoritatea artizanilor isi vand marfa independent pe internet sau in targuri si preturile concurentei ar fi mult mai mici daca eu as fi platitor de TVA. De asemenea, in acest caz artizanul respectiv trebuie sa plateasca 16% impozitul la stat sau il pot plati eu in numele lui?
Codul CAEN 4771: Comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate . Ce este considerat un magazin specializat? Un magazin online care se ocupa cu vanzarea de imbracaminte si accesorii este considerat magazin specializat? Multumesc :)