Buna ziua!
Locuiesc la bloc, pe o strada principala, iar la parterul blocului sunt spații comerciale. Intr-unul dintre spații s-a deschis o sala de jocuri, unde se strâng diverși indivizi, mai mult sau mai putini dubioși. Dat fiind faptul, ca au program NON-stop, se aduna seara pana târziu, fac mizerie, vorbesc urat și tare, pun muzica din mașina, astfel încât s-a cam dus liniștea locatarilor. S-a făcut deja sesizare la Poliție, au venit intr-o seara și i-au amendat, dar cam degeaba. Întrebarea mea este dacă noi, ca locatari, fără sa ni se ceara acordul pentru deschiderea sălii de jocuri, avem totuși vreo cale de a ne recapătă liniștea... Mulțumesc!
Multumesc. Am avocat, insa doar pentru dosarul civil. Contestatia am formulat-o singura si am depus-o, pentru ca totul costa si fac eforturi... In contestatie am cerut admiterea contestatiei si suspendarea executarii pana la solutionarea dosarului civil. Ma intereseaza daca se poate merge mai departe cu executarea, in ciuda faptului, ca dosarul este la apel si chestia asta mai dureaza, pentru ca nu s-a stabilit inca termenul. Eu am aflat de pe portal, ca au depus apel. Din tot ce am citit pe forum si pe google, am inteles, ca trebuie sa achit cautiune de 1000 lei plus 5% din ce depaseste suma. La ce creanta va referiti? La soldul cu care figurez la ei? Pentru ca, dupa apel, daca am castig de cauza si ramane ca la fond, suma datorata va fi 30-40% din ceea ce imi solicita in acest moment.
Buna ziua! Ma judec cu o banca, pe clauze comisioane abuzive, care pe timpul procesului a cesionat contractul de credit. Firma, care a preluat contractul, a fost instiintata de catre mine, cu privire la existenta dosarului civil pe rol, dat fiind faptul,ca am fost contactata in nenumarate dati, pentru recuperarea soldului ramas. Netinand cont de nimic, firma a trimis actele catre un birou executor judecatoresc, care a obtinut in instanta admiterea incuviintarea cererii de executare silita, drept pentru care mi s-a pus poprire pe toate conturile. In dosarul civil, unde am calitate de reclamant, fondul s-a terminat in favoarea mea, in urma caruia suma datorata catre banca este in procent de 30-40% din valoarea soldului solicitat in executarea silita. Banca a depus apel si astept termenul de apel. Am depus contestatie la executare si nu stiu, ce sa fac mai departe pentru a opri executarea, a-mi fi anulata poprirea si sa se astepte finalul procesului civil pe rol. Ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie? Va multumesc!
Buna dimineata!
Va mai deranjez cu o intrebare... Am pregatit o notificare pentru asociatia de prop. si urmeaza s-o depun, insa nu stiu, care este termenul legal, in care trebuie sa-mi rezolve problema, pentru ca nu vreau, sa ma apuce toamna, pana fac licitatie si angajeaza pe cineva, ca mie imi curge in casa, nu altora si vreau, sa stiu, cat timp sa le acord pana sa ma adresez primariei sau, mai rau, instantei. Va multumesc!
Am citit legea 230, HG 1588 si nu am gasit nimic pentru calcul proportional si am banuit, ca nu are cum, sa fie adevarat, insa cum imi pot convinge vecinii, care nu-si bat capul, sa caute legile si merg pe convingerea unei vecine, care STIE ( nu stiu din care sursa), ca exista astfel de lege? Am rugat-o, sa-mi comunice nr. legii si mi-a zis, ca o va cauta, dar nu am timp, sa astept, intrucat la mine in casa, de aproape 2 ani, curge apa... Este mult mai usor, sa caute motive, ca sa nu participe la cheltuielile comune, chiar daca eu am participat mereu la acestea, fara sa ma opun in vreun fel, vreodata. Spuneti-mi, va rog, mai exista si alte legi, pe care trebuie, sa le citesc, ca sa fiu la punct cu toate datele problemei? Am cautat pe net si ma cam invart in jurul cozii, pentru ca, peste tot, apar doar aceasta lege si HG din 2007. Va multumesc!
Buna seara!
Doresc, sa va intreb, cum se impart cheltuielile intre locatari, in cazul reparatiei acoperisului. Carei legi se supun? La mine pe scara urmeaza, sa se refaca acoperisul si sunt direct implicata, intrucat locuiesc la etajul 4, iar la ultima sedinta cu vecinii, mi s-a pus in vedere, ca locatarii trebuie, sa plateasca proportional cu etajul unde locuiesc, intrucat la cumparare ( in cazul unora, cumpararea s-a facut in urma cu 20-30 de ani ) cei de la etajele inferioare au platit mai putin decat cei de la etajele superioare. Eu nu am habar de aceasta lege, nici n-au stiut, sa mi-o numeasca si am inceput, sa ma interesez si daca mi-ati putea ajuta, v-as fi recunoscatoare. In plus, cum se imparte cheltuiala pentru acoperisul de pe casa scarii, pentru ca administratora ne-a spus, ca numai noi, cei de la et. 4, suntem obligati la plata, chiar daca aceasta nu a fost izolata niciodata in 30 de ani, de cand este dat blocul in folosinta.
Va multumesc mult si va doresc o seara placuta!