avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate spinacas

Activitate spinacas

Buna ziua,am un teren cumparat din 2015 in comuna jucu judet cluj,in 2015 in baza a titlului de proietate sa intabulat terenul pentru al putea cumpara.in 2023 Programul naţional de intabulare gratis a comunelor a intabulat gresit peste cf-ul existent din 2015,
tin sa mentionez ca terenul este imprejmuit si am si o casa neintabulata pe el si totusi firma care a facut intabularile anapoda a peste 5000 de afectati a masurat gresit si la mine una dintre laturile terenului.
Primaria spune sa ne rezolvam amiabil sau in judecata problemele cu vecinii sau vecinul in cazul meu.
Intrebarea este pe cine pot da in judecata pentru a-mi recupera bani cheltuiti pentru desparcelare si alipire chiar daca problema o rezolv amiabil cu vecinul la notar.
Totusi nu este posibil sa cer in instanta anularea noului cf avand in vedere ca la mine in cf apare o suprafata mai mica decat pe titlu si casa construita se afla cu un metru pe terenu vecinului iar in noul cf al vecinului suprafata este mai mare decat cea mentionata in titlu lui de propietate.
buna ziua,am mostenit dupa tatal meu o parcela de 600mp pe care doresc sa o intabulesc pentru a putea vinde si am ceva probleme.

este vorba de un teren de 7200mp ne intabulat pe care lau mostenit 7 persoane dupa ce a murit bunica lor, pe acest teren exista titlu de propietate,certificat mostenitor si act de dezmembrare si partaj succesoral si o schita cu terenul impartit la cei 7 propietari (plan de dezmebrare )toate facute 1999.12.15 pe care sunt trecuti cei 7 propietari inclusiv tatal meu caruia ia revenit 600mp din acel teren unul dintre cei 7 propietari a reusit sa iese din indiviziune prin instanta si sa se separe de ceilanti,eu am dorit sa inatabulesc cei 600mp primiti mostenire de la tatal meu si topograful mi-a spus ca trebuie intabulat tot terenul de 7200mp mai putin cel care a reusit sa iese din indiviziune si dupaia facuta desparcelarea la notar daca ceilanti 6 sunt de acord,problema este ca o sora dea tatalui meu nu vrea sa se prezinte la notar petru semnarea dezmebrari acelei parcele de 7200mp

cum pot face sa intabul acel teren daca unu intre cei 6 propietari nu vor sa se prezinte la notar si cum asi reusi alfel sa vand acel teren
multumesc mult
buna ziua,dupa moartea tatalui meu care era divortat de mama mea am mostenit o parcela 1000mp de teren intravilan iar acum mama mea care urmeaza sa se casatoreasca peste un an vrea sa-mi deie o cantitate de 40.000e sa -mi fac casa dar cu conditia ca casa sa nu devina bun comun,in momentul de fata sunt casatorit de un an si cateva luni iar sotia a spus ca daca trebuie sa semneze ceva precum ca nu are nici un drept la viitorul imobil construit,ea semneaza fara probleme.
Se poate face ceva ca imobilul constuit pe terenul mostenit si casa construita cu bani mamei sa nu devina bun comun si in caz de divort sotia sa nu aibe dreptul la nimic.