avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate ioanac7

Activitate ioanac7

Răspuns la discuția Exista REGES?
La noi in asociatie exista urmatoarea situatie, pentru care va rog sa ma ajutati.
Ingrijitorul a cerut o adeverinta de venit pentru banca, insa nu i se poate elibera, intrucat nu exista o parola Revisal. A fost presedintele la ITM pentru recuperarea acesteia, raspunzandu-i-se ca aceasta nu se poate elibera, motivul fiind "angajator dublat". A fost redactata o cerere de "dedublare angajator" si raspunsul a fost ca "nici angajatorul, nici Inspectia Muncii nu detin mijloacele tehnice pentru rezolvarea acestei chestiuni. Va recomandam sa depuneti documentele necesare la ghiseu".
Si acum intrebarile:
1. "angajator dublat" = cineva a folosit CUI-ul asociatiei de doua ori? Oare cum o fi fost posibil, tehnic vorbind?
2. ce se poate face mai departe in acest caz? Va merge persoana care face salariile lunar la ghiseu se depuna documentele necesare (asa cum s-a recomandat!) sau sa redactam o alta cerere? sau ...? Acest Revisal tocmai asta face, printre altele: scuteste timp petrecut la cozi, ghiseu...

Daca un act de adjudecare (care constituie titlu de proprietate pentru adjudecatar) are o data insemnata, aceasta data reprezinta inceputul perioadei in care noul propr isi intra in drepturi. Implicit asoc de propr va incepe sa-i calculeze sumele de plata de la acea data, nu?
Răspuns la discuția Cenzor asociatie de proprietari
Este obligatoriu ca pentru orice lucrare de ingrijire a blocului cenzorul sa fie informat, ca apoi sa aprobe?
banat a scris:

nu atentionati..dna @elga ci sanctionati ..vedeti legea 230/2007


Ceea ce inseamna ca daca pana la acest moment nu s-au afisat primul si al doilea trimestru, trio-ul contabil/ administrator/ presedinte pot fi sanctionati? De...?
Da, administratorul este doar pe partea tehnica, partea financiar-contabila este intretinuta de o firma (o persoana incaseaza si este si contabila AP), iar presedintele este din AP.

Foarte bune si la obiect informatiile amandurora si va multumesc inca o data. Am intrebat aceasta, deoarece la AG din apr, cand si-a prezentat demisia vechiul presedinte, la alegerea celui nou nu s-a pomenit nicicum de vreo indemnizatie, contract de mandat sau alte chestiuni inrudite cu plata presedintelui. Ceea ce inseamna ca noul presedinte nu e platit.
Intrebare: daca nu s-a hotarat si consemnat ceva despre acest mandat si indemnizatia de presedinte in acea AG din apr, acest presedinte acum face munca pro bono? Pentru cat timp? Ce se poate face ca acest presedinte sa fie remunerat?
Contractul de mandat al noului presedinte trebuie votat in AG cand acesta este ales, nu? Cine (poate) propune cuantumul acestuia?
Răspuns la discuția Reabilitarea termica a blocurilor
Daca dosarul de reabilitare termica a blocului a fost depus la primarie de un presedinte AP, care intre timp a demisionat, AP trebuie sa reia procedura cu noul presedinte?
elga50 a scris:

3. Forma acestei situatii trimestriale nu este prestabilita. Fiecare asociatie isi editeaza forma ei.
Gasiti doua forme in "Documente utile" din acest forum - dreapta paginii sub lista de Prietenii mei

2. NU sunt sanctionati, ci atentionati sa o puna la dispozitia proprietarilor.
1. Presedintelui asociatiei de proprietari.


Daca presedintelui trebuie sa ne adresam, pt ca el o semneaza si cenzorul contrasemneaza, aceasta informare va fi intocmita de catre contabila, nu?
Răspuns la discuția Repartizarea cheltuielilor
La noi in AP cineva a cerut sa se afiseze la avizier copie dupa facturile de utilitati. Presedintele este obligat sa puna aceasta la avizier sau doar persoanei care a inaintat cererea?