avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CINE PLATESTE RESTANTA LA BLOC CAND APARTAMENTUL ESTE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CINE PLATESTE RESTANTA LA BLOC CAND APARTAMENTUL ESTE SCOS LA LICITATIE

Va rugam sa ne ajutati si pe noi la urmatoarea problema
cine plateste restanta la bloc atunci cand proprietarul ramane fara apartament deoarece acest apartament a fost scos la licitatie de banca fara obligati, si a fost cumparat de alta persoana, iar proprietarul nu a mai platit la bloc de 7 luni acumulund o restanta de 950 lei
Poate fi vina administratoruluipentru aceasta problema?
ce sanse avem ca sa recuperam bani ?
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 13:59, 30 Iulie 2015
Problema executarii silite este scapata de sub control in aceasta privinta.
Daca se vinde un apartament este necesara adeverinta ca datoriile sunt zero in fata notarului.
La executare nu se mai face vorbire de asa ceva.

Cunosc cateva situatii de genul acesta: s-a procedat persuasiv cu noul proprietar.
I s-a pus in vedere ca va putea sa vanda apartamentul, la randul lui, cand se vor obtine banii de la proprietarul anterior: adica la calendele grecesti.
Si noul proprietar a inteles cum sta situatia si a platit...
silvpant19 a scris:
Poate fi vina administratoruluipentru aceasta problema?
ce sanse avem ca sa recuperam bani ?

Nu este vina administratorului. In primul rand este vina restantierului si apoi a presedintelui asociatiei care poate ca nu a luat masuri pentru recuperarea debitului: notificare, privilegiu, actionarea in judecata, adresa catre executor...
Asociatia poate incerca sa recupereze debitele prin actionarea in judecata a fostului proprietar.

multumesc domnule adriantot

Daca un act de adjudecare (care constituie titlu de proprietate pentru adjudecatar) are o data insemnata, aceasta data reprezinta inceputul perioadei in care noul propr isi intra in drepturi. Implicit asoc de propr va incepe sa-i calculeze sumele de plata de la acea data, nu?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
Adriantot, moderator
am avut o situatie similara. am actionat in instanta vechiul proprietar dar se pare ca avea datorii la banca, motiv pt care a fost executat. ne-am inscris la masa credala dar nu am recuperat nimic pt ca nici banca nu s-a indestulat din vanzare.
cel care l-a cumparat l-a revandut iar in momentul in care a solicitat adeverinta cum ca apartamentul e fara datorii, am refuzat sa i-o dau. pt ca era presat cu vanzarea, a platit partial. deci tot am recuperat ceva. ce va pot sfatui e sa instituiti un privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei, care am inteles ca ramane inscris la cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante - executare silita mariusica mariusica as dori sa ma informati, daca in cazul unui apartament , aflat in asociatia unde locuiesc, care a fost scos si cumparat in urma unei licitatii, datorita unor ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unui debit de la un proprietar Murarasu Murarasu Un proprietar cu datorii la o banca si la asociatia de proprietari a pierdut apartamentul prin licitatie ,asociatia nu a primit nici un ban , acum vine noul ... (vezi toată discuția)