avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante - executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante - executare silita

as dori sa ma informati, daca in cazul unui apartament , aflat in asociatia unde locuiesc, care a fost scos si cumparat in urma unei licitatii, datorita unor datorii bancare ale proprietarului, si despre care asociatia nu a avut habar, noul proprietar, care a castigat licitatia, este obligat sa plateasca datoria existenta la intretinere.
Mentionez ca acesta se prevaleaza de faptul ca pretul apartamentului a fost cel inscris la licitatie si asociatiei de proprietari nu datoreaza nimic, deci, nici intretinerea restanta.
Asociatia nu a inscris pana la finalizarea licitatiei apartamentului, vreun privilegiu asupra acestuia si nici nu a actionat in instanta proprietarul, care a fost executat silit de catre banca.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:45, 27 Noiembrie 2013
Nu revine obligatia adjudecatarului sa achite debitul aferent debitorului
Asociatia de p[roprietari prin reprezentant legal are dreptul sa desfasoare demersuri pentru recuperare debit de la ex proprietarul responsabil pentru debitul acumulat
Noul proprietar nu are nicio obligatie de a plati datoriile vechiului proprietar.
Datoria trebuie acoperite in fctie de CPI de toti proprietarii. Intre timp asociata poate incerca recuperarea datoriilor in instanta. Vedesi insa daca are vreun rost acest demers ca s-ar putea sa n-aveti de unde recupera.
Asociatia trebuia sa incerce recuperarea debitelor, de la fostul proproetar, inainte de executarea silita, prin notificare, apelarea la mediator, privilegiu imobiliar, actionare in judecata...
Daca nu a facut-o asa cum spuneti, sa incerce acum. Notificati fostul proprietar, chemati-l la mediator, actionati in judecata.
Este foarte posibil ac instanta sa-l oblige la plata debitelor catre asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste restanta la bloc cand apartamentul este scos la licitatie silvpant19 silvpant19 Va rugam sa ne ajutati si pe noi la urmatoarea problema cine plateste restanta la bloc atunci cand proprietarul ramane fara apartament deoarece acest ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie gubit gubit Un proprietar a fost evacuat din apartament in urma licitatiei.Mentionez ca licitatia a fost facuta de o persona ca acea proprietara a avut datorii la ea s-a ... (vezi toată discuția)