avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate drnc23

Activitate drnc23

Buna ziua. Ce acte si unde trebuie sa merg ca sa pot sa imi vopsesc gardul si casa , pentru ca e un imobil de patrimoniu. Nu sunt unicul propietar, mai am doi frati, si nu am facut inca succesiunea. Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am o problema cu un vecin, care a inceput o renovare la o casa ( vila cu 2 etaje , eu locuiesc la demisol , iar el deasupra.), fara sa tina cont de deranjul pe care-l face si fara sa poata arata un proiect. Imobilul e de patrimoniu al Primariei Capitalei, iar in urma sesizarii , e acum in cercetare penala. A trecut mai mult de un an decand e cercetat penal, dar el tot construieste fara sa tina cont, cu toate ca nu are voie . Si au inceput sa apara apara fisuri in peretii de rezistenta. Cui trebuie sa ma adresez ca sa opreasca efectiv lucrarea, si eventual sa demoleze ce a facut pentru ca sa nu se deterioreze mai mult imobilul, si cine isi asuma raspunderea daca nu se iau cat mai repede masuri vis-a-vis, de greutatea adaugata pe peretii de rezistenta. Cat poate sa dureze o astfel de cercetare penala? Se poate afla cine e procurorul de caz? Si se poate afla cat si cum inaunteaza cercetarea? Ca pana se termina cercetarea s-ar putea sa se darame pana la urma imobilul, si cine raspunde pentru asta? Multumesc anticipat !
Buna ziua! In cazul in care o lucrare de renovare a fost intrerupta pentru ca e fara autorizatie, dar lucrarea continua , ce poate sa pateasca executantul?
Buna ziua. Se poate intenta un proces de dauna impotriva unui vecin de apartament, ( locuiesc la o vila cu doua apartamente), care a inceput lucrari de renovare fara autorizatie, chiar daca nu am facut succesiunea, dar am procura de la celelalte rude sa ii reprezint? Si cam ce sanse asi avea? Mentionez ca vecinul de apartament care a inceput renovarea e in cercetare penala pentru ca nu are autorizatie. Va multumesc!
Buna ziua. Acum mai bine de 30 zile am facut o sesizare la inspectia in constructii de la Primaria Municipiului Bucuresti , si in afara unui telefon de la ( presupun un inspector ce face constatarea la fata locului ) , care a venit cam la doua saptamani de la inregistrare, nu am primit nici un raspuns scris vis-a-vis de sesizarea facuta. Ce pot sa fac in cazul asta pentru ca nu pot lasa lucrurile asa.Care sunt caile de urmat. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția renovare imobil
Trebuie sa mentionez ca nu sunt de meserie , dar in loc de podeaua de lemn care era deasupra mea si care era si tavan la mine sa turnat o placa care e sustinuta doar de peretii laterali fara ceva aditional sup placa care sa o sustina, iar dupa turnarea placii care e destul de grea a inceput sa cada tavanul de lemn, pe care a trebuit sa-l indepartez partial pt ca era un pericol mai ales ca se sprijinea pe teava de gaze. In urma lucrarilor lui a fost afectata si tencuiala de pe pereti si practic e ca un santier. Dupa cate am inteles ar vrea sa faca si subzidire , dar ulterior am aflat dintr-o sursa ca face toate astea pt a inalta podul imobilului, adica sa incarce sarcina peretilor, si consider ca e periculos , mai ales ca nu am certitudinea ca face lucrarile cum trebuie , si cine isi asuma raspunderea pe acte pentru lucrare. Si mai e si proplema deranjului fata de familia mea , mai ales ca am o fetita de 5 ani. Multumesc !
Discuție renovare imobil
Buna ziua ! Am o problema cu un coproprietar de imobil , vila cu 2 apartamente, si face renovare, anume cu turnare de placa stalpi, exteriori, etc. Are nevoie de proiect de renovare si consolidare, si diriginte de lucrare, adica cineva care sa respunda de lucrare si daca se respecta retetele de beton si restul de materiale folosite?
Mi-a spus ca proiectul tot trebuie sa fie aprobat , dar au trecut cateva luni , mai ales ca lucrarea mi-a afectat si apartamentul meu prin turnare de placa si consolidare de ziduri, practic a facut tot spatiul un santier . Si a inceput sa se erijeze in a da materialele pentru refacerea apartamentului meu. Ma ingrijoreaza faptul am inteles ca mai are deschise si alte santiere cam tot in genul asta cu scopul de a vinde ulterior apatamentele, si nu stie nimeni cum le face.
Ce ma sfatuiti sa fac sa-l oblig legal sa imi refaca apartamentul meu , si tot ce recurge din toata renovarea pe care o face , ma refe la mizerie deranj, mai ales ca am o fetita de 5 ani care nu se poate bucura de liniste si de curtea pe care o are imobilul. Multumesc !
Răspuns la discuția renovare imobil
Si in caz ca , cel care fare renovarea,nu discuta in prealabil problema financiara, poate cere impartirea cheltuielilor?
Discuție renovare imobil
Buna ziua. La un imobil cu doi proprietari, daca unul face renovari de amploare, fatada , structura ,etc, dar fara sa arate un proiect si necesitatea renovarii sau sa se consulte cu celalalt proprietar, poate cere ca o parte din cheltuieli sa fie suportata si de celalalt proprietar? Si daca da, ce se poate face, pentru ca poate sa ceara o suma care nu poate sa o suporte proprietarul care nu a vrut renovarea. Va multumesc.
Discuție renovare imobil
Buna ziua. La un imobil cu doi proprietari, daca unul face renovari de amploare, fatada , structura ,etc, dar fara sa arate un proiect si necesitatea renovarii sau sa se consulte cu celalalt proprietar, poate cere ca o parte din cheltuieli sa fie suportata si de celalalt proprietar? Si daca da, ce se poate face, pentru ca poate sa ceara o suma care nu poate sa o suporte proprietarul care nu a vrut renovarea. Va multumesc.