avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1959 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanasergiu1985

Activitate Ioanasergiu1985


Potrivit anunțului nr. 2612/30.10.2020, publicat pe site-ul instituției publice organizatoare, în vederea ocupării funcției publice anterior menționate, au fost solicitate și studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în ramura științe economice, fiind prevăzută vechimea de minimum 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, conform art. 468 alin. (1) lit. c) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare. Vechimea în specialitate reprezintă vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, al unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, potrivit art. 424 alin. (3) din actul normativ anterior invocat. Vechimea în specialitate necesară participării la un concurs de recrutare se dovedește pe baza carnetului de muncă și a adeverinței eliberate de angajator, care trebuie să conțină elementele minime reglementate de lege, raportat la art. 49 alin. (1) lit. f), alin. (11) și (12) din H.G. nr.611/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Față de atribuțiile reglementate de art. 618 alin. (10), (17) și (18) din O.U.G. nr. 57/2019, cu completările ulterioare, respectiv de art. 3 lit. a) și b) și art. 40 alin. (1) și (2) din H.G. nr. 611/2008, cu modificările și completările ulterioare, aprecierea asupra rezultatului selecției dosarelor aparține comisiei de concurs și, după caz, comisiei de soluționare a contestațiilor, pe baza documentelor depuse la dosarul de concurs.
doringe a scris:

Buna ziua

Ma puteti ajuta va rog cu raspunsul complet pe care l-at primit de la ANFP

Multumesc


Bună ziua,
Din păcate în cazul dumneavoastră au avut dreptate, încadrarea în Revisal ca și reprezentant comercial este pe studii medii, chiar dacă ești absolvent de studii superioare. La mine situația a fost exact invers, și încadrata cu cod COR și nivel de studii superioare și tot mi-au respins dosarul, le-am trimis și lor răspunsul de la Anfp....cel puțin și-au cerut scuze, acesta a fost și motivul pentru care am renunțat la acțiunea în instanta. Nu merita să-mi pierd timpul prin tribunal cu oameni care n-au habar sa interpreteze legea cu actele în față, păcat ca se numesc juriști!
doringe a scris:

Multumesc mult pentru raspuns

La mine situatia este astfel:

Am depus adeverinta pentru vechimea in specialitatea studiilor eliberata de angajator unde reiese vechimea in specialitatea studiilor,dar au respins dosarul motivand ca conf COR am fost incadrat pe cod cor reprezentant comercial unde se cer studii medii sau postliceale,si nu este justificata incadrarea pe studii superioare ce reiese din adeverinta

Bună ziua,
Am făcut petiție la ANFP unde am cerut informații cu privire la situația mea, atasand și documentația depusa la dosarul de concurs. După 30.de zile am.primit și raspunsul:"Vechimea în specialitate reprezintă vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, al unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, potrivit art. 424 alin. (3) din actul normativ anterior invocat.
Vechimea în specialitate necesară participării la un concurs de recrutare se dovedește pe baza carnetului de muncă și a adeverinței eliberate de angajator, care trebuie să conțină elementele minime reglementate de lege, raportat la art. 49 alin. (1) lit. f), alin. (11) și (12) din H.G. nr.611/2008, cu modificările şi completările ulterioare". Pe lângă adeverința eliberatade angajator eu am avut și extras Revisal din care a reieșit încadrarea pe studii superioare. O eroare de interpretare a legislației. Inițial am deschis acțiune în instanta, dar mi-am retras-o, nu vreau sa întru într-un colectiv unde incompetenta este la ea acasă!

Buna seara

Cum ati rezolvat pana la urma ?

Multumesc

Bun, nu are definit in COR nivelul de instruire (studii), dar toate acestea sunt mentionate in fisa de ocupare a postului, studii superioare economice, vechime in specialitate minim 5 ani!!!
Am mai participat si la alte 2 concursuri in luna Ianuarie si Martie a acestui an la o primarie si la Casa Judeteana De Pensii , tot pe posturi vacante de consilier superior si inspector superior , nu mi-au fost respinse dosarele, conditiile de participare sunt specificate in art. 468 in OUG 57/2019 si la art. 424 alin 3 si alin 4 OUG 57/2019 la Dreptul la recunoasterea vechimii in munca , in specialitate si grad profesional Art. 424 alin (2) Vechimea în muncă este vechimea dobândită în condițiile reglementate de legislația muncii, precum și vechimea dobândită în exercitarea unui raport de serviciu.
(3) Vechimea în specialitate este vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, al unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale. Constituie vechime în specialitate și vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, raport de serviciu sau ca profesie liberală în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în alte state cu care România a încheiat convenții de recunoaștere reciprocă a acestor drepturi, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale.
(4) În toate cazurile vechimea în specialitate se raportează la durata normală a timpului de muncă, fiind calculată prin raportare la fracțiunea de normă lucrată și se demonstrează cu documente corespunzătoare.
Mi se pare ca se bat cap in cap.
Respins la selectie dosare Consilier superior. Se poate actiona in contencios administrativ?
Buna seara,
M-am inscris la un concurs organizat de catre o institutie publica pentru postul vacant de consilier superior unde se cere vechime in specialitatea studiilor 7 ani, ca si conditie specifica ocuparii postului. Conditii generale de participare: studii universitare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalentul in Stiinte juridice- specializarea drept,Stiinte administrative specializarea administratie publica sau in Ramura stiinte economice. Am facut dosarul de concurs , l-am depus si ieri am fost respinsa la selectia dosarelor pentru ca nu indeplinesc conditiile de vechime in specialitate.
Sunt absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, specializarea Economia comertului, turismului si al serviciilor. din 2008.
Am lucrat 6 luni ca responsabil marketing in 02-2009-08.2009 cod cor 243103 si 24.05.2011-29.01.2018- 6 ani si zece luni pe functia de director societate comerciala , cor 112004 , la o societate comerciala cu cod CAEN - Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamente sanitare. Ultimul angajator mi-a eliberat adeverinta de vechime in munca si extras REVISAL din care reiese vechimea in munca pe functia respectiva, dar nu este trecut pe adeverinta vechimea in specialitate, adeverinta a fost eliberata in Ianuarie 2018, firma este radiata de anul acesta. Se merita sa actionez in instanta contencios administrativ institutia organizatoare? Ca raspuns al contestatiei formulate mi-au spus ca functia de director general nu este considerata vechime in specialitate. Multumesc anticipat!
Bună ziua,
Din păcate legislația în acest domeniu este foarte clara, termenul de contestare este de 30 de zile, după aceasta data ești decăzut din dreptul de a mai solicita în instanță aceste pretenții. Poate un avocat în dreptul muncii te poate lamuri mai bine, dar slabe șanse după 2 ani.

oanaportar a scris:

Bună ziua !

Decizia de tăiere /neacordare a unui drept salarial
poate fi contestată de salariat la instanţele judecătoreşti competente
în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării.

Expirarea termenului legal de formulare a contestației împotriva deciziei
care a început să curgă de la comunicarea sa către salariatul ,
atrage decăderea din dreptul recunoscut.

Colegul nu a făcut contestație.....
a făcut abia acum, după aproape 2 ani și ceva,
acțiune la Tribunal
ca să i se acorde acel drept salarial tăiat /neacordat.

acum, se mai poate face ceva ? ... sau procesul este pierdut ?



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul a fost câștigat pentru prescrierea datoriei în timpul executării, de la ultimul act de executare trecând mai mult de 3 ani.
Bună ziua,
Dosar executare început în 14.02.2013 în toate formele mobiliare și imobiliare, am pierdut procesul pe fond și am făcut recurs la tribunal. A fost admisa perimarea executării silite irevocabil, dar nu este menționat și anularea sau desființarea dosarului. Ce se poate întâmpla mai departe?
Mulțumesc pentru răspuns. Alte acte nu au mai fost doar poprirea respectiva. Sigur o sa facă apel.