Buna ziua!Am fost pensionata pe caz de boala ,apoi mi s-a retras pensia deoarece m-au trimis la comisie la Bucuresti,eu fiind din Iasi,bolnava,cu sotul pe moarte,acum e decedat,nu am putut sa ma duc la Bucuresti si mi s-a retras pensia.Mi s-a mai dat pana la o anumita data,apoi dupa cateva luni am primit o somatie de plata prin care mi se spunea ca mi s-au dat 2 pensii necuvenite,adica in plus 2 luni si ca trebuie sa dau banii inapoi pe cele 2 luni care ei au gresit si mi le-au dat,Eu aveam o pensie de 400 lei si trebuie sa dau inapoi 800 lei.Eu nu am nici un venit,de unde sa dau banii?sfatuiti-ma ce sa fac?mi s-a spus in somatie ca mi se pue sechestru pe bunuri.
Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns,
Va multumesc
cred ca nu am pus intrebarea corect,imi cer scuze,fiica mea este inca in Danemarca,la fel si sotul ei.Ea ar vrea sa desfaca casatoria acolo,ca sa nu mai cheltuie timp si bani,SE POATE DESFACE CASATORIA IN DANEMARCA?sau daca s-a casatorit in Iasi tot aici trebuie sa se prezinte amandoi
Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Fata mea s-a casatorit la starea civila din Iasi in anul 2014,februarie apoi a plecat cu sotul in Danemarca.Relatia lor s-a deteriorat foarte tare incat nu se mai poate face nimic.Intrebarea mea este daca poate divorta acolo in Danemarca si unde trebuie sa mearga sa ceara desfacerea casatoriei,sau nu se poate si trebuie sa vina in Romania,in Iasi sa obtina acest fapt si daca se poate la notar sau ii trebuie avocat sau sa mearga la tribunal.Va rog frumos sa imi da-ti toate detaliile legate de acest caz,cum ,unde se poate rezolva,fiica mea are nevoie sa isi schimbe C.I si vrea sa de-a pentru permis de conducere
Va multumesc,cu respect Elena Pantescu
Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Fata mea s-a casatorit la starea civila din Iasi in anul 2014,februarie apoi a plecat cu sotul in Danemarca.Relatia lor s-a deteriorat foarte tare incat nu se mai poate face nimic.Intrebarea mea este daca poate divorta acolo in Danemarca si unde trebuie sa mearga sa ceara desfacerea casatoriei,sau nu se poate si trebuie sa vina in Romania,in Iasi sa obtina acest fapt si daca se poate la notar sau ii trebuie avocat sau sa mearga la tribunal.Va rog frumos sa imi da-ti toate detaliile legate de acest caz,cum ,unde se poate rezolva,fiica mea are nevoie sa isi schimbe C.I si vrea sa de-a pentru permis de conducere
Va multumesc,cu respect Elena Pantescu
Va multumesc foarte mult ca mi-ati raspuns,dar totusi nu am inteles prea bine,eu nu am nici un venit si nici nu are cine sa ma ia ca coasigrat..ce pot sa fac in situatia asta?eu pot doar sa scot de la primaria unde locuiesc atestat fiscal ca nu am nici un venit,ma ajuta in vre-un fel?
Va multumesc inca o data
As dori sa intreb daca eu nu am servici si vreau sa ma internez pentru ca sunt bolnava,dar nu am asigurare si daca nu am bani sa imi platesc si nici nu stiu cat trebuie sa platesc si pe ce perioda,sa fie multi bani?eu sunt o femeie singura,divortata,locuiesc la tara
Fiica mea vrea sa se casatoresca in Danemaraca,acolo munceste si ea si viitorul sot.Ea este insarcinata si vor sa faca casatoria inainte de a naste.A intrebat acolo ce acte ii trebuie si printre altele i s-a spus ca ii trebuie un act de la starea civila din localitatea in care are resedinta pe C.I.precum ca nu este casatorita si in tara,apoi actul se treduce in limba engleza si se apostileaza.Intrebarea mea este daca se poate scoate acest act de la primarie,starea civila fara o procura,daca eu ca parinte am certificatul ei de nastere si o copie de buletin,pot sa ii scot acest act si sa il trimit ei in Danemarca?
Va multumesc!Elena Pantescu Mai voiam sa mentionez ca viitorul meu ginere are certificat de nastere de tip vechi?conteaza asta?El are adresa in loc Iasi iar fata mea in com Voinesti jud.Iasi.,fiica mea are certificat de nastere tip nou
si daca nu le dau banii,ca nu mi-a facut treaba cum trebuie?ce se intampla?
Subiect: Cum intru in posesia pamantului, cu legile astea facute aiurea
noi suntem 5 mostenitori in urma decesului tatalui,mama fiind si ea in postura de mostenitoare,toti suntem in viata mai putin un frate care este decedat de 7 ani si din cate stim noi avea o fata,el fiind divortat cu mult inainte de a muri.Fata lui nu a fost nici la inmormantare si nici nu dezbate mostenirea si tocmai din aceasta cauza noi nu putem sa ne facem actele si sa dispunem de pamantul care il avem pe rol la primarie.Intrebarea mea este..exista vre-o lege care sa ne permita sa intram in posesia pamantului care il avem pe rol si in cazul in care vreau sa vand o portiune de pamant,se poate?noi nu stim nimic de fata fratelui decedat,va rog sa ma ajutati,daca exista o lege care sa ne permita sa nu depindem de aceasta fata care este total dezinteresata si care cel mai sigur nu o sa dezbata mostenirea tatalui ei si fratelui nostru niciodata,nu e corect,.....si nici bani nu avem sa o chemam in judecata,chiar daca am da de urma ei,ca nici nu stim nimic de ea,va rog frumos sa ma ajutati,multumesc