avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate Ionpolo

Activitate Ionpolo

Răspuns la discuția testament
Va multumesc din nou.....titlul de proprietate a fost eliberat direct pe numele nepotului care prin declaratie olografa fara notar s-a declarat mostenitor unic....e corect?
Răspuns la discuția testament
Va multumesc.
Speta este urmatoarea....fratele bunicului a murit fara mostenitori si a avut la rol o suprafata de teren.Terenul era la IAS si doar in 2000-2002 a putut sa fie cerut.Sotia supravietuitoare care a decedat in 1993 face un testament unui nepot pentru toate bunurile mobile si imobile la data decesului.La circa 8-9 ani dupa decesul sotiei fratelui bunicului nepotul mostenitor cere si obtine schimbarea autorului din fratele bunicului in numele sotiei decedate si obtine terenul respectiv pe baza acelui testament...Intrebarea este daca procedura este legala...
Discuție testament
Buna ziua,
Un testament poate produce efecte juridice asupra unor bunuri mobile sau imobile care nu se aflau in proprietatea defunctului la data decesului?
Va multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca se poate, care sint conditiile legale de schimbare a autorului indreptatit la restituire terenuri conform legilor fondului funciar si inlocuirea acestuia cu o alta persoana?Cine se ocupa de intocmirea documentelor si ce trebuie sa contina acestea?Ce legi se aplica?
Va multumesc
Va multumesc...nu am pregatire in domeniul legal...un raspuns direct mi-ar fi de folos....cu alte multumiri ....
este obligatorie certificarea documentatiei pentru CU si AC de catre un verificator de proiect autorizat?
...arhitectul sef al orasului este obligat sa verifice documentatia si sa nu o accepte fara avizarea verificatorului de proiecte?
...cine plateste verificatorul de proiect, beneficiarul sau proiectantul?
Multumesc
Răspuns la discuția drum comunal DC
Multumesc....dar pentru strazi ce se aplica?
Discuție drum comunal DC
-in cazul proiectarii refacerii unui ndrum comunal care este latimea minima a partii carosabile? ..drum categ V viteza 25 km./ora
-proiectantul este obligat sa respecte in proiectare standardele rominesti in vigoare?
-in cazul in care proiectantul nu respecta standardele in vigoare ce risca acesta?