avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate alextircovnicu

Activitate alextircovnicu

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați în ceea ce privește următoarea situație.
Conform unei hotărâri locale ([ link extern ] .

Problema mea este că eu am plecat anul trecut din Craiova și ca atare nu mai parchiez mașina acolo. Am sunat la primărie și mi-au răspuns sec, că, și citez "Conform legii sunt obligat să plătesc taxa de parcare".

Ce pot face în această situație? Mi se pare absurd să plătesc pentru un serviciu pentru care nu beneficiez.

Mulțumesc!
Vă rog să mă sfătuiți în ceea ce privește următoarea situație.
În ianuarie 2013 am obținut o autorizație de construcție și în toamnă am făcut recepția unei case în Craiova.

Acum câteva zile am prmit o înștințare de plată de la primărie pentru regularizarea taxei de autorizație și accesorii !?

Au făcut un audit și au ajuns la concluzia că valoarea declarată în autorizație este mai mică decât valoarea impozabilă.

Până aici nu pot comenta mare lucru. Pot înțelege. Însă următoarele aspecte aș vrea să le clarific aici:
1. au trecut 3 ani de atunci. E legal ce se întâmplă? Dacă anul viitor se măresc impozitele, iar plătesc regularizare?
2. Sunt obligat la plată până la data de 15 februarie. Ulterior se adaugă penalizări Suma nu este una neglijabilă. Auditul a fost în august 2015 mă înștiințează în ianuarie să plătesc până în februarie?
3.suma este justificată în 2 părți: 1. taxa regularizare + 2. accesorii? Ce sunt aceste accesori? Am doar casa pe teren, nici garaj nici alte anexe.


Un alt aspect care nu are legătură cu subiectul anterior este: În Craiova se plătește ca parte a impozitului taxă de parcare.
Eu sunt plecat de 1 an din Craiova și nu am în plan să mai trec pe acolo.
Ce trebuie să fac să mă scadă de la plata acelei taxe de parcare pentru că eu chiar nu le folosesc parcările de acolo. În cel mai rău caz îmi cumpăr vinietă de parcare.

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Accident auto in intersectie
Bun, să le luăm pe rând. Nu discutăm despre un accident. La executarea manevrei de mers înapoi există niște obligații clare. În caz de accident e clar că șoferul are partea lui de vină.

Revenind la subiect, bag de seamă că nu aveți un articol care reglementează acest aspect.
Am redeschis aici această discuție, pentru că voiam și alte păreri, ale unor oameni din altă sferă profesională.
Am aterizat aici după ce niște domni de la rutieră, de pe forumul polițiștilor, mi-au sugerat subtil să mă mai documentez cu privire la ilegalitatea manevrei de mers înapoi.
Am citit și analizat cu atenție articolele care prevăd interzicerea mersului înapoi și ... nu mai repet.

Repet însă întrebarea: greșesc eu undeva?
Răspuns la discuția Accident auto in intersectie
Domnule Gabriela Pintea îmi cer scuze. Am răspuns pe același ton pentru că sunt și eu om și mai greșesc. Știu că nu e frumos ce am făcut, nu m-am putut abține.
Răspuns la discuția Accident auto in intersectie
Nu susțin nevinovăția autorului.
Recunosc, am redeschis puțin offtopic subiectul.

În ceea ce privește
va rugam sa incercati Dvs. in orice intersectie ( preferabil cat mai mare si mai aglomerata, ca sa aveti max. audienta ! ) si vedeti la ce va incadreaza Politia Rutiera ...

mi-ar fi plăcut să găsesc pe acest forum păreri argumentate din punct de vedere legal și nu rugăminți tendențioase.

Nu sunt avocat de profesie și nici nu am terminat Facultatea de Drept, dar știu să citesc. Din textul legii, repet, nu numai că nu se interzice în toate intersecțiile, ci chiar se face excludere în mod expres.

Greșesc eu? Arătați-mi vă rog unde. Dar în mod pertinent, nu cu păreri personale.
Eu nu pot decât să vă mulțumesc. Mă veți ajuta să învăț.

P.S.
Că o manevră este legală nu înseamnă că e musai să fie făcută. Că nu pot efectua mersul înapoi ziua la ora 12 este irelevant din pct de vedere legal. Pot să merg noaptea la ora 12 când intersecția este goală.
Răspuns la discuția Accident auto in intersectie
Petrmiteți-mi să vă explic eu, din timpul meu:
Ce ați citat, din postul meu, este scos din context și ATENȚIE reglementează interdicția în ANUMITE INTERSECȚII, nu în toate.
Mai mult chiar, ceea ce am arătat, în postul meu anterior, a fost că legea prevede, în mod explicit, excluderea intersecțiilor din zonele în care este interzis mersul înapoi.

Argumentele cu care dvs. veniți, gen


Este perfect logic, in intersectii se aduna cel putin 2-3.... 30 de masini , ce ar fi ca un conducator auto precum dl Pruteanu sa se trezeasca la un moment dat ca vrea sa dea inapoi, ca i-a venit o idee ....
reprezintă doar temeri personale, nu aspecte de catalogare a ilegalității.


[mesaj editat - 2.1 din regulament]
Răspuns la discuția Accident auto in intersectie
Nu cred că eu sunt cel care este nelămurit în această privință.
Nu eu susțin ilegalitatea manevrei.
Răspuns la discuția Accident auto in intersectie
@crt_unic

Discuția era doar un exemplu, pentru că există oameni care susțin că e interzis să mergi înapoi în intersecție. Nu știu să argumenteze cu un articol din lege care interzice această manevră. Inisită doar că mersul înapoi este interzis pentru că oprirea voluntară este interzisă și pentru a merge cu spatele întâi trebuie să oprești. :).
Răspuns la discuția Accident auto in intersectie
Sandu Marian a scris:

Poţi să opreşti "involuntar"??? Doar dacă...dormi!

Dex:
INVOLUNTÁR, -Ă, involuntari, -e, adj. (Adesea adverbial) Care este făcut fără voie, neintenționat. – Din fr. involontaire, lat. involuntarius.

Și în contextul discuției: dacă eu merg într-un sens giratoriu și celui din fața mea i se defectează mașina (a se citi oprire involuntară) sau face un accident (a se citi oprire involuntară) atunci și eu opresc (involuntar). Ar trebui să așetpt acolo, până se eliberează intersceția. După dvs. nu am voie să dau înapoi și să-l depășesc. :)

Am mai întrebat (aviz qubika). Cam are este articolul rutier care INTERZICE mersul înapoi în intersecții? Este bine că se face referire la codul rutier dar .... atât.
Răspuns la discuția OG 195/2002 şi HG 1391/2006
patrascu razvan a scris:

HG 1391/2006 este Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.


Da așa scrie, dar ce înseamnă pentru mine ca șofer? Ambele mi se adresează mie?