avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Obligare plată regularizare taxă autorizație
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Obligare plată regularizare taxă autorizație

Vă rog să mă sfătuiți în ceea ce privește următoarea situație.
În ianuarie 2013 am obținut o autorizație de construcție și în toamnă am făcut recepția unei case în Craiova.

Acum câteva zile am prmit o înștințare de plată de la primărie pentru regularizarea taxei de autorizație și accesorii !?

Au făcut un audit și au ajuns la concluzia că valoarea declarată în autorizație este mai mică decât valoarea impozabilă.

Până aici nu pot comenta mare lucru. Pot înțelege. Însă următoarele aspecte aș vrea să le clarific aici:
1. au trecut 3 ani de atunci. E legal ce se întâmplă? Dacă anul viitor se măresc impozitele, iar plătesc regularizare?
2. Sunt obligat la plată până la data de 15 februarie. Ulterior se adaugă penalizări Suma nu este una neglijabilă. Auditul a fost în august 2015 mă înștiințează în ianuarie să plătesc până în februarie?
3.suma este justificată în 2 părți: 1. taxa regularizare + 2. accesorii? Ce sunt aceste accesori? Am doar casa pe teren, nici garaj nici alte anexe.

Un alt aspect care nu are legătură cu subiectul anterior este: În Craiova se plătește ca parte a impozitului taxă de parcare.
Eu sunt plecat de 1 an din Craiova și nu am în plan să mai trec pe acolo.
Ce trebuie să fac să mă scadă de la plata acelei taxe de parcare pentru că eu chiar nu le folosesc parcările de acolo. În cel mai rău caz îmi cumpăr vinietă de parcare.

Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa pentru parcare(garaj) neplatita cerbu21 cerbu21 Care sunt sansele de castig in instanta pentru neplata abonamentului de parcare, in situatia in care nu am primit nicio instintare de neplata de la serviciul ... (vezi toată discuția)
Sunt scutit de taxa de parcare daca sunt cu grad de handicap mediu? gedeone gedeone Bună ziua! Sunt cu grad de handicap mediu, aș dori să întreb dacă aș fi scutit de plata taxei de parcare de domiciliu și a doua întrebare dacă trebuie ... (vezi toată discuția)
Demolarea garajelor legale???? raluc18 raluc18 Am o mare problema. Locuiesc in orasul Braila si de curand am aflat ca se doreste demolarea garajelor legale, pentru care se platesc o multime de taxe, si ... (vezi toată discuția)