avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Activitate BarbuMonica

Activitate BarbuMonica

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încerc sa va dau un sfat: noaptea sa va puneți în surdina muzica. Eu când nu pot dormi pornesc radioul pe un post preferat cu muzica relaxanta. Astfel nu mai auziți nici acele zgomote de la etajul superior și va relaxați. La mine funcționează. Sau dopurile de urechi. Succes!
Răspuns la discuția Interdictie de a merge la mormant
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, parerea mea, din ceea ce relatati dvs, este ca femeia are probleme psihice. Alta solutie, decat sa o ignorati, nu cred ca exista si sa ii explicati mamei sa nu isi bata capul cu ea. Ma gandesc ca nu vine chiar atat de des la mormant si dupa ce pleaca puteti sa aruncati ceea ce a adus ea. Nu are rost sa va stresati pentru astfel de oameni, va inteleg ca este suparator, dar daca legal nu puteti face nimic, sfatul meu ar fi sa ii dati pace. pana la urma o sa renunte singura, mai ales daca vede ca e ignorata. Acele pomeni nu va afecteaza nici pe dvs nici pe decedat nici in bine nici in rau, nu au nici o valoare.
Răspuns la discuția succesiune
Fara suparare, dar eu nu inteleg cum doriti dvs sa fiti proprietar pe un anumit bun, in cazul de fata apartamentul parintilor fara acte. Si atat timp cat mama dvs traieste, este si ea proprietara pe parteamostenita de la sot dar numai dupa dezbaterea succesiunii. Daca nu doriti acum sa dezbateti succesiunea dupa tata, o puteti face dupa decesul mamei cand va trebui sa dezbateti 2 succesiuni din care una se va impozita daca vor trece cei 2 ani. In concluzie, cel mai intelept ar fi sa va faceti succesiunea dupa tatal acum si veti fi 2 mostenitori, atat dvs cat si mama. Mostenitorul e doar acela care detine un certificat de mostenitor. Nu puteti fi proprietar fara acte...........
Va multumesc pt raspuns. Gardianul a motivat ca acea parcare e privata, chiar daca desrevea si institutie publica, mentionez ca eu am avut treaba la policlinica privata.

POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_108...
Vedeti art. 31

Buna ziua. Intr-o curte se afla mai multe policlinici private si birourile comisiilor de expertiza medicala care apartin de Casa de Pensii, nu stiu sigur daca curtea e toata privata sau e si a statului, partea care deserveste comisiile de expertiza. Intrebarea mea este daca nu au obligatia sa amenajeze macar un loc de parcare pentru persoane cu handicap. In situatia in care curtea ar fi toata privata, policlinicile nu au obligatia sa amenajeze loc de parcare pentru persoane cu handicap? Sau daca este o institutia publica in curte nu ar fi aceasta obligata sa aibe un astfel de loc, chiar daca curtea ar fi privata? Va intreb pentru ca am avut probleme cu gardiabul de la poarta ca nu m-a lasat sa parchez in curte chiar daca erau locuri, motivand ca el are un regulament si acea parcare este doar pentru personalul angajat la comisiile de expertiza, institutie publica si pentru medicii de la policlinicile private. M-a lasat sa dau jos din masina persoana cu handicap dupa care sub amenintarea desunflarii rotilor si blocarii masinii, m-a obligat sa ies in strada si sa caut un loc de parcare chiar daca existau locuri in acea curte, motivand ca il pedepseste seful institutiei publice.
Buna ziua, as avea si eu o intrebare pe aceasta tema. Daca e vorba de o parcare privata intr-o curte unde sunt mai multe policlinici si birourile comisiilor de expertiza medicala care apartin de Casa de Pensii, nu stiu sigur daca curtea e toata privata sau e si a statului, partea care deserveste comisiile de expertiza. In aceasta situatie in care curtea ar fi toata privata, policlinicile nu au obligatia sa amenajeze loc de parcare pentru persoane cu handicap? Sau daca este o institutie publica in curte nu ar fi aceasta obligata sa aibe un astfel de loc, chiar daca curtea ar fi privata?
Buna ziua. M-am confruntat si eu cu aceeasi situatie in Timisoara pentru mama decedata in 1997. Cei de la biroul notarial au trimis o solicitare scrisa la SPCLEP si acestia au raspuns tot in scris prin posta comunuicand notarului CNP ul. Am fost personal in audienta la SPCLEP cu solicitarea notarului si nu au vrut sa imi dea mie CNP ul mamei, doar notarului care a dezbatuit succesiunea, chiar daca era vina lor ca nu l-au trecut pe certificatul de deces.
Răspuns la discuția Evacuare chiriasi
Nu vad ce relevanta are cine pune intrebarea, sunt o cunostinta a proprietarului.
Buna ziua,
Intr-un apartament al unor cetateni romani care au acum domiciliul in strainatate, a intrat sa locuiasaca fara contract de inchiriere, o familie care nu si-a platit utilitatile, doar intretinerea la administrator, dar chitanta este pe numele proprietarului. Acum a aflat proprietarul ca nu au platit si ca au datorii foarte mari la gaz si le-a pus in vedere sa paraseasca apartamentul. Chiriasii fara contract fiind nu vor sa plece de acolo.
Intrebarea este cum ar putea fi evacuati legal? Cu politia? Ei aveau acceptul verbal al proprietarilor sa locuiasca acolo si le platea ceva pentru chirie, dar si aia cu intarziere. Au primit cheia de la o ruda a proprietarului.
Proprietarul le-a pus in vedere sa plece din apartament si ei drept razbunare au zis ca nici nu pleaca si nici nu mai platesc nimic.
Nu stim in aceasta situatie daca ii putem evacua cu politia sau cum?
O persoana cu handicap (desigur aceasta nu o scuteste sa respecte legea) a fost prinsa comercializand tigari netimbrate. Marfa a fost ridicata, persoana a platit accize, raxe si TVA pentru marfa. Dupa cateva luni a primit de la Procuror ordonanta prin care se constata renuntarea la urmarirea penala si sesizarea judecatorului cu propunerea de luare a masurii de confiscare speciala. Dupa alte cateva luni a primit citatie acasa sa se prezinte la judecatorie la un anumit termen in dosarul avand ca obiect confiscarea speciala (art.315 lit. c NCPP).
Intrebarea este daca e nevoie sa se prezinte persoana sau sa imputerniceasca un avocat sa o reprezinte sau pur si simplu nu e nevoie sa se prezinte, avand in vedere ca marfa este retinuta, nu are nici o obiectie cu privire la confiscarea acesteia, nici nu ar putea avea. Sau daca trebuie cumva sa dea o declaratie ca e de acord cu confiscarea speciala?
Daca acest dosar este de fapt doar o punere in aplicare a procedurii de confiscare speciala, mai trebuie sa se prezinte persoana care a savarsit fapta? Intreb aceasta, deoarece are un handicap si se deplaseaza mai greu. Va multumesc pt raspuns.