avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Dinu _

Activitate Dinu _

Buna seara, am avut un PFA activ intre 2007 si 2010, dupa care timp de 2 ani nu am mai avut activitate dar am depus declaratiile. In 2012 l-am inchis. Mi-au programat o vizita de la ANAF tot in 2012, au venit si au considerat ca am comis cateva neregului, am platit diferente de circa 500 lei (cheltuieli nedeductibile).

Intrebarea mea este: mai este nevoie sa pastrez documentele (contracte, facturi, declaratii depuse, OP-uri, extrase, etc etc)?
Ce cod CAEN credeti ca este potrivit pentru o activitate care consta in punerea la dispozitie a unei infrastructuri (server) catre clienti persoane juridice pentru procesare date (de exemplu randare grafica). Deci nu e vorba de stocare date pe server ci clientul incarca datele, le proceseaza folosind serverul dupa care isi preia pe statiile proprii toate datele,

Eu am gasit asa:

6203 Activităţi de management (gestiune şi exploatare) a mijloacelor de calcul
Această clasă include: activităţi de management şi exploatare, în locaţie, a sistemelor de calculatoare ale clienţilor şi/sau a facilităţilor de prelucrare a datelor, precum şi serviciile anexe pentru acestea.

6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe
Această clasă include asigurarea infrastructurii pentru serviciile de găzduire a paginilor web, de prelucrare a datelor şi activităţi conexe. Sunt incluse activităţi specializate de găzduire, cum ar fi găzduirea paginilor web, servicii de streaming (organizare fluxuri) sau găzduire de aplicaţii. Activităţile de prelucrare a datelor includ prelucrarea completă şi elaborarea de rapoarte specializate pe baza datelor furnizate de către clienţi sau asigurarea prelucrării automate a datelor şi servicii de introducere a datelor, inclusiv activităţi de rulare a bazei de date (executare funcţiuni).
Această clasă exclude:
- activităţile unde furnizorul foloseşte computerul doar ca un instrument de lucru (unealtă) sunt clasificate potrivit naturii serviciilor furnizate.

7733 Activităţi de închiriere şi leasing cu maşini şi echipamente de birou (inclusiv calculatoare)
Această clasă include:
- servicii de închiriere şi leasing operaţional de maşini şi echipamente de birou, fără operator:
- computere şi echipamente periferice
- maşini de multiplicat, maşini de scris şi maşini de prelucrare a textelor
- maşini şi echipamente de contabilizat: case de înregistrare, maşini de calculat electronice etc.
- mobilier de birou

Ulterior am mai gasit:
- 6209 Alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei
- 8299 Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.
Salutare,

Am platit faimoasele taxe de poluare pentru 2 autoturisme (2007 si 2013).

Ambele taxe au fost platite prin firma de leasing. Detin facturile respective.

Nu am fost ”pe faza” pentru a depune cererea de returnare la ANAF pana la 31-08-2018.

Care ar fi pasii de urmat pentru recuperarea acestor taxe in instanta?

Multumesc!
Răspuns la discuția Amenda politia locala
Da, puteti contesta, insa sansele nu sunt prea mari.

Puteti incarca o copie scanata a PV aici (eventual acoperiti datele personale), poate mai sunt si alte elemente de contestat.
In anul 2014 am avut un contract pt drepturi de autor, cu o firma, pentru o activitate punctuala.

Conform contractului, toate contributiile au fost retinute si platite de firma respectiva.

Am studiat instructiunile Declaratiei 200 (pe site-ul ANAF - [ link extern ] :

1.1.6. Nu au obligația depunerii declarației persoanele fizice pentru care impozitul reținut de plătitorii de venituri este final, potrivit opțiunii contribuabililor, în conformitate cu prevederile Codului fiscal.

Avand in vedere ca platitorul de venit a retinut si virat toate contributiile, conform contarctului, ce parere aveti, mai depun sau nu Declaratia 200?