Buna ziua,am lucrat in perioada 23.06.2015-1.01.2016,ca lucrator comercial. Am fost demisa din acest post,cu preaviz .In aceasta perioada de lucru nu am avut concediu de odihna. Cate zile de CO am dreptul! Cum se calculeaza CO.La lichidare,pot sa primesc bani pentru zilele de concediu? Va multumesc.......
Buna ziua, as dori o lamurire despre deducere pe salariu. Sunt platita cu minimul pe economie. Deducerea se aplica pentru ca am un copil minor in intretinere.Intrebarea mea este aceasta deducere se scade sau se adauga la salar.....Multumesc mult....
Buna ziua, mă numesc Maria Doru sunt unica moştenitoare a părinţilor mei. Tata are în zona judeţului Buzău,pământ . Acest pământ a fost moştenit de la o mătuşă ( sora bunicului meu ). Mătuşa mea a lăsat aceasta moştenire prin testament mie.
În 1990 tata când a facut cerea ,pentru trecerea ca propietar ,nu a ştiut că poate să-mi faca titlul de proprietate pe numele meu. Atunci aveam 20 de ani. Întrebarea mea este ce pot sa fac eu acum să-mi trec pământul pe numele meu. Tata este bătrăn şi bolnav şi nu poate să m-ai ajună la Buzău. Aş vrea să fac cadastru şi dacă se poate să trec totul pe numele meu. Mulţumesc frumos.
Bună ziua, mă numesc Doru Maria,am un copil care acum are 12 ani. Am divorţat de tatăl copilului în 2005. În sentinţa de divorţ copilul a fost încredinţat pentru creştere mie. În 2008 i-am cerut acestuia dacă nu îmi plăteşte pensia alimentară sa îmi semneze prin notariat că este de acord ca fata să treacă pe numele meu. Am făcut acest demers numai administrativ ,fiind înregistrata în Monitorul Oficial şi la Starea Civilă. Din momentul în care a semnat nu am ţinut nici o legătură cu tatăl copilului. Întrebarea mea este dacă vreau sa plec cu copilul din ţară în excursie trebuie să îl caut ca să-mi dea semnatură. Vă mulţumesc pentru răspuns.