avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate karsten_yanker

Activitate karsten_yanker

Buna seara!
Stimati specialisti, as dori stiu daca intr-o contestatie la executare in curs, se poate invoca perimarea executarii imobiliare, dupa ce actul de de adjudecare a fost emis, nu insa si procesul verbal de distribuire a sumelor. Se pune problema tardivitatii acestei exceptii, cata vreme actul de adjudecare nu e supus contestatiei la executare, iar procesul vb de distribuire este supus imperativ art. 570 CPC?
multumesc
care este utimul act de executare imobiliara, pana la care se poate face contestatie, actul de adjudecare sau procesul verbal de distributie a sumelor rezultate din executare?
multumesc
buna seara,
intr-o executare silita imobiliara se poate invoca perimarea executarii, la 40 de zile dupa eliberarea procesului-verbal de adjudecare si 2 saptamani de la eliberarea actului de adjudecare? precizez ca la momentul invocarii perimarii, inca nu fusese redactat ultimul act din dosar, procesul-verbal de distribuire a sumelor obtinute la licitatie.
Multumesc!
Buna ziua,
Se poate invoca intr-o contestatie la executare, perimarea executarii silite imobiliare, la un an dupa ce acesta procedura s-a incheiat? multumesc
Urmarind jurisprudenta, am sesizat ca multe instante se raporteaza perimarea executarii silite, la perimarea proceselor civile. In ce masura o contestatie la executare sau o intampinare in aceste cauze, poate fi considerata intrerupatoare de perimare intr-o executare silita, asa cum considera uneori jurisprudenta?
o zi buna si multumiri!
Răspuns la discuția Raport evaluare imobil
multumesc
Răspuns la discuția Raport evaluare imobil
nu exista astfel de documente. de altfel executorul nici nu si-ar dori un diferend cu debitorul care a deschis un numar 25 de contestatii la executare.
Va adresez o intrebare provocatoare. Intr-o executare silita, se ajunge la etapa evaluarii imobiliare in care debitorul refuza accesul evaluatorului in imobil in scris, durata efectuarii acestuia se prelungeste din februarie pana in octombrie acelasi an, evaluatorul indicand dificultatea efectuarii acestui raport, in lipsa accesului in spatiul de evaluat, respectiv lipsa de cooperare a debitorului in genere in oferirea de informatii si necesitatea de a intra in posesia raportului de evaluare initial al creditorului bancar care oferise imprumutul pe baza acestuia.
Se poate invoca perimarea in acesta perioada de 8 luni , tinand cont ca nu s-au efectuat alte acte de executare in dosar? Executarea se face pe vechiul cod de procedura.
Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca judecatorul se poate pronunta prin sentinta asupra unor aspecte neinvocate de parti intr-o contestatie la executare. Mai concret, in speta contestatorii invoca nulitatea unor somatii, iar judecatorul se pronunta nu doar asupra acestora, ci si asupra unor procese verbale din dosarul de executare, despre care nici una dintre partile din proces nu facuse vreo cerere sa se pronunte.
Multumesc
Este intampinarea creditorului,intr-o contestatie la executare, un act care sugereaza iesirea din amortire si deci un act intrerupator al perimarii?
Puteti face vreo trimitere la jurisprudenta va rog?
Multumesc!