El are acoperișul înclinat, iar partea dinspre mine este cea dreapta. Dacă ar face în curtea lui, ar face ușa mai mica, insa ar avea cel puțin 1.5 m. Ceea ce eu zic ca e suficient pentru acces pod
Bună ziua,
Am un vecin care are ușa de acces în pod la mine în curte. Casa am cumpărat-o de curând. Casele sunt lipite una de alta. Pot face ceva legal sa își mute ușa la el în curte?
Bună ziua, am cumpărat o casa care are curtea in acte de 160mp insa in real este cu vreo 100mp in plus. Curtea este îngrădit toată, inclusiv cei 100mp de prin anii 90 și a rămas asa de atunci. As putea sa cumpăr cei 100mp de la primărie dacă nu este act de concesiune pe ei? S-au folosit asa de către foștii proprietari fără un act anume
Mulțumesc Dl Popa pentru răspuns.
Legal am vrea sa facem, și sa fie eventualele modificări trecute în acte în cazul în care am vrea sa îl vindem sa se poată face și prin credit.
Legat pe acordul vecinilor as fi însă mai interesat, pentru ca acolo de multe ori e cu cântec. Fie rău intenționați, fie plecați peste hotare și dezinteresați, etc
Mulțumesc
Buna ziua,
Se pot adaugă/modifica ferestrele unui apartament aflat la mansarda fără acordul vecinilor? De exemplu as vrea într-o camera sa mai adaug o fereastra velux (în acoperiș) iar într-o camera sa înlocuiesc fereastra cu una de 2 ori mai mare. De asemenea, am nevoie de autorizatie de construcție?
Mulțumesc
Am inteles ca daca se inchide firma la sfarsit de an nu trebuie platite taxe. Asa ca am vrea sa o inchidem atunci pentu ca altfel trebuie sa platim cam 1200 lei pentru inchidere. Sau cel putin asa au zis cei de la registrul comertului.
In 2011 am mostenit o casa de la bunici intr-un sat din Oltenia. Parintii mei au angajat un avocat iar eu am intrat in posesia casei prin hotarare judecatoreasca prin care mostenitorii (mama , matusa si unchiul meu imi lasa mie casa, sau asa ceva). Acum 1 an am dat casa matusei mele iar acum as vrea sa fac actele si sa ramana casa in proprietatea ei. Problema este ca nu are CF casa si nu vrem sa mai facem intabulare. Exista o solutie pentru asta?
Eu stiu ca nu am facut intabulare cand am luat eu casa. Se poate face tot asa printr-o hotarare judecatoreasca? Imi zicea cineva despre a face promisiune de vanzare si apoi matusa sa ma dea in judecata si prin hotarare judecatoreasca sa i ramana casa. Se poate asa?
Acum 3 ani sotia a fost rugata de o prietena buna (pe vremea aceea) sa o ajute cu infiintarea unui srl-d pentru accesarea unor fonduri. Naiva, ea a facut firma pe numele ei si a lasat-o pe aceasta prietena sa aplice in numele ei pentru acelel fonduri. Prietena i-a spus ca fondurile nu au putut fi accesate si a inchis firma si cu asta basta. Pentru ca acum sa descopar ca firma nu este inchisa si a avut activitate 2 ani, plus un imprumut la ING ( unde prietena avea relatii) - care din fericire a fost platit inapoi intreg - am verificat la banca. Am vrea sa o inchidem insa mai avem doar un certificat de inregistrare a firmei in copie xerox.
Imi puteti da un sfat cum ar trebui facut? Am inteles de la ONRC ca imi trebuie bilant contabil - cred ca o cunostinta dea ei este contabilul dar nu sunt sigur.
Am inceput facultatea de informatica la buget in din motive personale din semestrul doi nu am mai mers. In primul semestru am fost foarte putin si nu am nici un examen luat, cred ca am dat doar unul dintre ele din toate. As vrea sa imi recuperez dosarul cu actele originale. Trebuie sa platesc ceva taxe pentru asta? Am inteles de la cineva ca ar trebui sa platesc tot anul de studii ca sa imi dea dosarul.
Multumesc