avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate maria_88

Activitate maria_88

Conține doar descrierea faptei, fara restul elementelor. Problema mea: se consideră nul și fără instanță sau cat timp ei îl numesc avertisment, e avertisment până la o hotărâre în instanță.

Adică eu știu că e nul, dar cine trebuie sa spună asta? E nevoie?

p.s.
Nu este nevoie sa citati in intregime raspunsurile primite.
Da, nu este. Dar cine spune asta? Aia de la resurse umane zic ca e avertisment, ca de aia sta 12 luni, legal nu e nimic. E nevoie sa spuna cineva ce e? De ce tre sa stea 12 luni?
Nu e cine stie ce, este intitulata "notificare scrisa" si mi-au comunicat ca tre sa stea la dosar 12 luni. E un text elegant despre o problema interna.

L-as contesta din mai multe motive:

- poate plec in 12 luni si nu as vrea sa fiu legata de o companie (inteleg ca daca ramane, apare si in dosar si ajunge si la urmatoarea companie, fara a se mai putea anula vreodata);

- oamenii sunt extrem de relaxati cu asta, sunt dispusi sa faca tot ce tine de ei ca sa fie ok;

- este dat de un om din afara tarii care nu cunoaste legile din Romania, nu a fost adaptat pentru RO si mentiunile lui nici nu au sens pentru piata de aici;

- si-a facut efectul, nu vad de ce trebuie sa mai ramana la dosar 12 luni.
Pai înseamnă că nu e nici referat, nici avertismentul. De fapt e un pseudo-referat, care a ajuns direct la angajat pentru luare la cunoștință... Ce valoare are comunicarea unui referat angajatului?

Cornel Vasile a scris:

Referatul este actul prin care se aduce la cunostinta angajatorului de savarsirea unei abateri disciplinare de catre un salariat.

Avertismentul scris consta intr- comunicare (notificare) scrisa prin care salariatul este incunostiintat ca a savarsit o abatere disciplinara,
Avertismentul scris este sanctiunea cea mai usoara, aplicabila salariatilor care a savarsit, probabil, abateri de mica importanta.

Se poate considera că acela este avertismentul, chiar daca de fapt e doar un referat?
S-a intocmit un referat pentru o abatere angajat, pe care a fost pus sa semneze de luare la cunostiinta.

I s-a comunicat ca acest referat ramane la dosar 12 luni, fiind considerat avertisment scris.

Avand in vedere ca dpdv legal, referatul nu inseamna nimic, cum influenteaza prezenta lui la dosar? Este legal sa fie tinut la dosar?

Are sens o contestatie in instanta ca si cum ar fi avertisment, asa cum l-a denumit angajatorul? Ce valoare are semnatura si data comunicarii referatului? Se poate face ceva pe baza lui?
Nu scrie nimic in Regulamentul intern. Asta ce inseamna? Ca nu ii obliga nimeni sa rapunda? Nu e termen sau vreo obligatie, asa e? :(
Care este termenul de raspuns pentru o cerere adresata angajatorului? Nu ma refer la eliberare de acte, ci la o solicitare oarecare a unui raspuns / a unei actiuni, o cerere la care vreau un raspuns oficial.

E vreun termen legal?
Legea spune 5 zile. In ce conditii se poate depasi? Se intampla ceva daca se depaseste sau e mai mult o recomandare?
Ma refer la un alt avertisment, care nu necesita cercetare. Sau acum si pt avertisment e nevoie de cercetare?