intampin urmatoarea problema la care nu am o solutie.
Societatea pe actiuni X a numit un administrator interimar (ca urmare a faptului ca fostul administrator si-a dat demisia).
Unul dintre actionari a contestat hotararea adunarii generale prin care s-a numit administratorul interimar si a obtinut pe cale de ordonanta presedintiala suspendarea executarii hotararii AGA, pana la solutionarea definitiva a actiunii in constatarea nulitatii hotararii AGA, implicit si a numirii administratorului interimar.
In aceste conditii cine administreaza societatea? am citit in codul de procedura civila ca exista posibilitatea numirii unui curator, dar numai pentru situatia in care societatea fiind chemata intr-un proces, nu are reprezentant legal.
Pentru administrarea curenta a firmei nu se poate cere numirea unui curator?
daca instanta a suspendat executarea unei hotarari AGOA prin care a fost numit un administrator interimar, pe cale de ordonanta presedintiala (pana la pronuntarea unei hotarari definitive in actiunea privind constatarea nulitatii absolute a hotararii AGOA), cine poate sa reprezinte legal societatea in tot acest interval de timp? Cine semneaza apelul impotriva ordonantei presedintiale caci administratorul interimar nu mai poate sa o faca in aceste conditii ?
Buna ziua,
Am obtinut titlu de proprietate in anul 2013 pentru un teren situat in extravilanul unei localitati, toate bune si frumoase pana la momentul cand am vrut sa fac cadastru si intabulare.
Am luat legatura cu o firma de cadastru insa lucrarea a fost respinsa la OCPI pentru motivul ca numarul de tarla din documentatia cadastrala nu corespundea cu cel din titlu de proprietate. In plus, documentatia cadastrala facea trimitere la un numar de parcela care nu se regasea in titlul de proprietate. Explicatia primita de la firma de cadastru a fost ca : din aplicarea nu stiu caror coordonate (preluate de pe satelit) a rezultat un alt amplasament pentru teren decat cel trecut in titlu.
Am solicitat comisiei locale rectificarea titlului; aceasta a trimis dosarul la comisia judeteana cu propunere de rectificare, insa comisia judeteana a respins cererea, fara nicio motivare, dar cu mentiunea ca pot sa fac "contestatie" in termen de 30 zile.
In masura in care puteti sa ma ajutati cu un sfat, as dori sa aflu la ce instanta trebuie sa depun contestatia, cam ce ar trebui sa solicit si cum sa-mi intemeiez in drept o astfel de cerere.
Va multumesc pentru raspuns si va asigur de toata stima mea.
daca am niste amenzi neplatite pt. circulatia pe drumurile publice si mi s-a facut poprire pe salariu, acestea se inscriu in cazierul fiscal ?
Poate instanta din oficiu sa califice clauza penala drept clauza abuziva daca debitorul a recunoscut ca datoreaza penalitatea si s-a obligat sa o achite; nu s-a prezentat in instanta, nu a formulat niciun fel de aparari, nu a contestat, nu a solicitat sa se constate caracterul abuziv ....?
In fapt, este vorba despre un contract de prestari servicii incheiat intre o agentie imobiliara, clientul fiind persoana fizica; clientul a achizitionat imobilul dar nu a platit comisionul; s-a facut conciliere directa intre parti, clientul s-a obligat sa achite atat comisionul, cat si penalitatea, dar in final nu a achitat nimic; clientul a fost dat in judecata, iar instanta a admis in parte cererea (ordonanta de plata), respectiv l-a obligat pe client sa plateasca comisionul, insa penalitatile nu au fost acordate instanta socotind din oficiul clauza penala ca abuziva. Intrebare :
1. poate din oficiu instanta sa califice o clauza ca abuziva daca debitorul recunoaste penalitatea si se obliga sa o achite in procedura concilierii directe (nici macar nu se prezinta in instanta sa conteste ceva).
2. ar fi putut instanta sa cenzureze valoarea penalitatilor prin a le acorda macar pana la concurenta obligatiei principale ? (mai inainte de a le anula cu totul)
va multumesc pentru raspuns.
am un proces cu un debitor (ordonanta de plata pentru recuperarea unei creante)...maine urmeaza sa aflu solutia, daca s-a admis ori ba cererea de emitere a ordonantei de plata...dar nu cred ca vor fi probleme intrucat creanta a fost recunoscuta la plata de catre debitor ...problema este alta, am aflat ca debitorul si-a pus casa in vanzare de teama sa nu ramana fara ea...pot, in baza ordonantei de plata pe care urmeaza sa o obtin contra debitorului, sa notez interdictia de instrainare in CF? sau ce alt demers pot sa fac ca sa-l impiedic sa vanda ?
multumesc frumos pentru raspunsul dvs.
am incheiat un contract de asistenta juridica, am platit onorariul integral, iar avocatul nu a facut absolut nimic pentru onorariul respectiv (nu a introdus actiunea in instanta, m-a purtat cu vorba peste 1 an ca mai trebuie cate un act), in final i-am facut plangere la barou si a fost sanctionat.
vreau sa fac o plangere penala impotriva lui dar nu stiu unde sa o depun...pot sa fac plangere prealabila direct la instanta....sau sa o depun la parchetul de pe langa judecatorie ...? va multumesc anticipat pentru raspuns
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Cu siguranta ca nu o sa am timpul necesar sa obtin acest extras pana la termenul din dosar.
O sa depun aceasta cerere la Ministerul Justitiei iar in dosarul de instanta (ca sa nu risc anularea actiunii) voi depune copie de pe actul constitutiv + statut + certificat de inscriere in registrul asociatiilor si fundatiilor precum si copia cererii depuse la ministerul justitiei pentru eliberarea extrasului actualizat...instanta mi-a acordat un termen de 10 zile pentru depunerea acestei dovezi...eventual sa incerc sa obtin un termen de amanare?
este vorba despre o fundatie..asociatiile si fundatiile nu se inregistreaza la ORC ci dobandesc personalitate juridica prin inscriere in registrul asociatiilor si fundatiilor la judecatorie
fundatia, al carei presedinte sunt, a introdus o cerere de chemare in judecata a unei persoane fizice....instanta mi-a pus in vedere sa fac dovada calitatii de reprezentant legal al fundatiei, iar eu nu stiu ce anume documente sa depun in afara de statutul si actul contitutiv al fundatiei, certificatul de inscriere in registrul asociatiilor si fundatiilor de la Jud.sect.1...actele sunt vechi (2010), este necesar sa depun si un extras actualizat din registrul asociatiilor si fundatiilor? eliberaza judecatoria un astfel de document din care sa rezulte componenta consiliului director, respectiv cine este presedintele fundatiei? multumesc anticipat pentru raspuns