avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate coco2015

Activitate coco2015

buna seara,
sunt divortat, am un copil de 14 ani pt care platesc pensie alimentara, stabilita la notar, de comun acord intre mine si fosta sotie.
Am avut o relatie de circa 6 luni cu o alta femeie (fireste, la circa 2 ani de cand am divortat), nu ne-am inteles si ne-am despartit, dar in aceasta perioada de 6 luni ea a ramas insarcinata. Se va naste un copil din afara casatoriei, probabil va cere pensie alimentara si ea.
Mentionez ca am stabilit la notar sa-i dau jumatate din salariu fostei sotii pt cresterea copilului din timpul casatoriei. Femeia care acum vine si cere pensie alimentara poate sa ceara sa se reduca din pensia ce o platesc pt copilul meu din timpul casatoriei? cat ar putea sa ceara, tinind cont ca am un venit de circa 2000 lei / luna si platesc deja pensie de 800 lei pt copilul din timpul casatoriei?
Răspuns la discuția Test de paternitate
nu cred ca e chiar asa,,,,,,am citit din codul familiei art.450 si 449..........dupa cet stiu, cand declara tata necunoscut, nu poate cere pensie alimentara
Buna ziua,
sunt in situatia de a avea un copil cu o femeie din afara casatoriei. Vreau sa fiu tata cu numele meu si la fel sa aiba si copilul (numele meu), dar am urmatoarea problema:

1. nu mai sunt cu viitoarea mama, dar ea m-a amenintat ca va trece linie in dreptul tatalui (icand ca nu stie cine e tatal, chiar daca am martori care pot spune ca eu sunt tatal) si ulterior sa ma cheme in instanta sa ceara pensie alimentara, evident, dupa ce face certificat copilului cu numele ei. Pot sa o dau in judecata eu pentru declaratie mincinoasa cand inregistreaa copilul si nu vrea sa ma cheme sa il recunosc???? Vreau sa aiba numele meu copilul, chiar daca voi plati pensie alimentara...

2. daca declara ca nu stie cine e tatal, poate sa ma dea in judecata sa ceara pensie alimentara ulterior? Dar eu pot cere atunci sa fiu recunoscut ca tata si sa treaca copilul pe numele meu sau trebuie sa deschid un nou proces?

Ce sa fac in aceasta situatie? Eu vreau sa recunosc copilul si asa cum e firesc, sa fie pe numele tatalui.
Discuție Nume nou nascut
Buna ziua,
am avut o relatie de concubinaj de circa 3 luni, fosta partenera a ramas insarcinata, va naste in curand, dar noi ne-am despartit de 3 luni....marul discordiei a fost numele copilului, ea dorea sa ma trec pe numele ei (prin vasatorie), pina se naste copilul si il declaram, apoi sa divortam si eu sa-mi reiau numele meu, dar copilul sa ramana, fireste, cu numele declarat de noi.
Nu am acceptat decat daca ne casatorim si toti vom purta numele meu...nu a fost de acord si am ajuns sa ma ameninte ca in dreptul tatalui va trece linie ca apoi sa ma cheme in instanta pt test de paternitate doar in vederea obtinerii pensiei alimentare (ceea ce ma duce cu gandul ca a urmarit doar acest lucru)...
E vreau sa recunosc copilul chiar la spital, la serviciul de inregistrare noi nascuti si normal, sa imi poarte numele meu....stiu sigur ca e copilul meu, asa cum si ea stie acest lucru, am martori si dovezi ca am trait impreuna inclusiv in timpul sarcinii....
Poate sa delcare tata necunoscut??? ce pot sa fac pentru copilul meu sa aibe nume la tata si sa fie cu numele meu????