avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pentru doi copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pentru doi copii

buna seara,
sunt divortat, am un copil de 14 ani pt care platesc pensie alimentara, stabilita la notar, de comun acord intre mine si fosta sotie.
Am avut o relatie de circa 6 luni cu o alta femeie (fireste, la circa 2 ani de cand am divortat), nu ne-am inteles si ne-am despartit, dar in aceasta perioada de 6 luni ea a ramas insarcinata. Se va naste un copil din afara casatoriei, probabil va cere pensie alimentara si ea.
Mentionez ca am stabilit la notar sa-i dau jumatate din salariu fostei sotii pt cresterea copilului din timpul casatoriei. Femeia care acum vine si cere pensie alimentara poate sa ceara sa se reduca din pensia ce o platesc pt copilul meu din timpul casatoriei? cat ar putea sa ceara, tinind cont ca am un venit de circa 2000 lei / luna si platesc deja pensie de 800 lei pt copilul din timpul casatoriei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:28, 26 Iulie 2015
Va cere în instanta dacă nu va înțelegeți și instanta va stabili maxim 1/6 cf legii. E problema dvs cat plătiți pensie primului copil. Dacă nu veți putea plăti pensie cf înțelegerii, veți cere singur în instanta stabilirea unei pensii de către instanta.
Pensia pt un copil e de maxim 1/4, iar pt 2,, 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiat copil silviu35 silviu35 O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara parinti nedivortati annesis annesis Buna ziua, Nu am divortat , am un baietel de 1 an si 8 luni si sunt insarcinata. Sotul meu a plecat cu o alta femeie si nu ne ajuta financiar. Cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)