avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua,
sunt in situatia de a avea un copil cu o femeie din afara casatoriei. Vreau sa fiu tata cu numele meu si la fel sa aiba si copilul (numele meu), dar am urmatoarea problema:

1. nu mai sunt cu viitoarea mama, dar ea m-a amenintat ca va trece linie in dreptul tatalui (icand ca nu stie cine e tatal, chiar daca am martori care pot spune ca eu sunt tatal) si ulterior sa ma cheme in instanta sa ceara pensie alimentara, evident, dupa ce face certificat copilului cu numele ei. Pot sa o dau in judecata eu pentru declaratie mincinoasa cand inregistreaa copilul si nu vrea sa ma cheme sa il recunosc???? Vreau sa aiba numele meu copilul, chiar daca voi plati pensie alimentara...

2. daca declara ca nu stie cine e tatal, poate sa ma dea in judecata sa ceara pensie alimentara ulterior? Dar eu pot cere atunci sa fiu recunoscut ca tata si sa treaca copilul pe numele meu sau trebuie sa deschid un nou proces?

Ce sa fac in aceasta situatie? Eu vreau sa recunosc copilul si asa cum e firesc, sa fie pe numele tatalui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 01:02, 13 Iunie 2015
Nu conteaza ce declara, cat nu sunteti cu ea sa il recunoasteti, starea civila elibereaza certificatul cu liniuta. De recunoscut, il puteti recunoaste oricand dupa nastere.
Copilul va purta numele dvs numai cu acordul mamei.
Una e sa fiti tatal acestui copil si alta sa va poarte numele, asta nu e un aspect important.
In instanta ati putea cere si poate si obtine sa poarte numele amandurora.
nu cred ca e chiar asa,,,,,,am citit din codul familiei art.450 si 449..........dupa cet stiu, cand declara tata necunoscut, nu poate cere pensie alimentara
Dacă nu ii sunteți tata, sigur ca nu veți plăti nici pensie. Dacă vrea pensie, va cere și sa se stabileasca paternitatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Trecerea tatalui in certificatul de nastere al copilului MihaellaD MihaellaD As dori daca se poate sa imi mentionati ce cale juridica trebuie sa urmez pentru a putea trece in certificatul copilului meu in varsta de 6 ani si numele ... (vezi toată discuția)