avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Activitate rotarunicolae

Activitate rotarunicolae

Multumesc !
s-a dispus un program de vizita pentru minori prin ordonanta prezidentiala. Daca aceasta nu este respectata ce fapta este? Cui ma plang? Cum rezolv problema legal, fara certuri etc? Daca refuza sa-mi mai dea copilul , ilopreste definitiv desi era lasat la mine ?
Multumesc!
Răspuns la discuția aplicare lege
dar de legea 203/2018 Art. 22. -

(2) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate.
Ce spuneti ?
Discuție aplicare lege
Daca legea 61/1991 beneficiaza de jumatate din minim dupa ultimele modoficari? Sefii mei spun ca da, eu am citit si spun nu. Vreau sa ma luminez.
Multumesc!
in zona mea se exploateaza fara nici un fel de autorizatii pamant din subsol pentru confectionare cahle de teracota. Pamantul de exploateaza de pe un teren posedat in devalmasie de cetateni. Pe tot acest teren s-au creat gauri imense si numeroase creand pericol. Va rog sa-mi comunicati daca exploatarea acestuia este legala si ce reglementari sunt in acest sens.
Va multumesc!

Multumesc mult. Sfaturile sunt foarte utile.
La data de 30.05.2015 am avut un accident de circulatie in Bucuresti. Ne-am prezentat la politie si vinovat de producerea accidentului a fost celalalt conducator auto. Procesul verbal de contraventie si constatre a fost semnat de vinovat si la mentini a precizat ``nu recunosc ``. Precizez ca respectivul a refuzat sa-mi dea RCA-ul. Verbal s-a pronuntat ca va contesta procesul verbal in Instanta de judecata. Cum pot proceda in continuare pentru a-mi repara masina ? In cat timp ma pot adresa societatii de asigurare? Daca exista un text de lege prin care vinovatul sa fie obligat sa-ti dea RCA -ul?