avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate AsociatiaPsiArt

Activitate AsociatiaPsiArt

Răspuns la discuția Probleme nume Asociație
Buna ziua! Reprezint un ong din Bucuresti, cu denumirea "Asociatia PsiArt". Din punctul de vedere al numelui, cand am inregistrat la judecatorie denumirea, am discutat cu un avocat de serviciu al Ministerului de Justitie, care mi-a spus ca este necesar sa trec in acte "PSIART", cu majuscule, pentru a nu avea probleme.

Astfel am inregistrat asociatia.

Va sfatuiesc sa scrieti in acte "PINART", pentru ca denumirea va aparea pe actele oficiale, insa peste tot in mediul cotidian va puteti utiliza denumirea "PinArt" scrisa in acest sens.

Sper ca v-am fost de folos! O zi frumoasa!
Buna ziua! Reprezint un ONG din Bucuresti si am urmatoarea intrebare:

Daca vreau sa merg in acest weekend la mare si sa organizez cu asociatia cateva activitati pe plaja, pentru copii, o pot face pur si simplu? Sau am nevoie de autorizatie?

Mentionez faptul ca nu voi percepe nicio taxa de la copii, activitatile vor fi facute gratuit, insa imi doresc sa pun un mic stander cu afis, ca sa stie lumea cine suntem, in scop de promovare.

O zi frumoasa si multumesc anticipat!
Bună ziua! Reprezint un ONG și am câteva întrebări: Putem organiza un eveniment în aer liber fără a avea o autorizație de la primărie sau măcar fără a plăti acea autorizație?
Este un drept al ONG-urilor să organizeze evenimente în aer liber? Sau este vreun drept de a avea gratuitate în organizarea unor astfel de evenimente?

Noi organizăm târguri caritabile și ne dorim să facem un astfel de târg undeva într-un parc din București, iar faptul că nu știm de unde să începem ne încurcă. Mi-a spus cineva de la un alt ONG că putem organiza evenimente și că noi nu am plăti autorizație...

Aștept răspunsul vostru! Vă mulțumesc anticipat!
O zi frumoasă! :)