avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Probleme nume Asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Probleme nume Asociație

Bună ziua,
După ce am întocmit dosarul pentru înființarea unui asociații și l-am depus la Judecătoria Iași, am primit în citație următorul paragraf „se pune în vedere faptul că denumirea Asociației nu poate cuprinde atât caractere mari cât și caractere mici precum și faptul că aceasta trebuie să fie în acord cu cea pentru care s-a eliberat dovada de disponibilitate - respectiv cu caractere mari. Față de această împrejurare să vă exprimați poziția în scris.” Numele asociației este format din alăturarea a două cuvinte, deci prin scrierea doar cu litere mari s-ar pierderea înțelesul.
Există vreo reglementare în acest sens?
Cel mai recent răspuns: Adrianerosca , utilizator 10:37, 14 August 2015
Legea nr. 22/2014 pentru modificarea şi completarea OG 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.
Mulțumesc pentru răspuns
Am studiat Ordonanța 26/2000 actualizată la zi, care cuprindea modificările aduse de Legea 22/2014, dar nu găsesc nici un articol care să reglementeze caracterele folosite în denumirea unei Asociații. Numele ales este „Asociația PinArt”, deci nu contravine art. 7 a Ordonanței 26/2000.
Cum pot proceda pentru a obține folosirea aceste denumiri?
Buna ziua! Reprezint un ong din Bucuresti, cu denumirea "Asociatia PsiArt". Din punctul de vedere al numelui, cand am inregistrat la judecatorie denumirea, am discutat cu un avocat de serviciu al Ministerului de Justitie, care mi-a spus ca este necesar sa trec in acte "PSIART", cu majuscule, pentru a nu avea probleme.

Astfel am inregistrat asociatia.

Va sfatuiesc sa scrieti in acte "PINART", pentru ca denumirea va aparea pe actele oficiale, insa peste tot in mediul cotidian va puteti utiliza denumirea "PinArt" scrisa in acest sens.

Sper ca v-am fost de folos! O zi frumoasa!
Bună seara,
Mulțumesc pentru răspuns, l-am citit ieri de pe telefon, dar nu am reușit să răspund tot de acolo.
Astăzi am avut termen pentru acordarea personalității. Toate actele au fost redactate și autentificate cu „Asociația PinArt”, și nu cred că aveam timp să le schimb pe toate. Astăzi am solicitat un temei în ceea ce privește interzicerea caracterelor folosite, iar răspunsul instanței a fost „Ne-am m-ai întâlnit cu această chestiune, iar răspunsul Ministerului Justiției este: în limba română nu sunt folosite caractere mari în interiorul unui cuvânt; numele este de asemenea un cuvânt. Numele asociației trebuie scris cu caractere mari în toate actele depuse la dosar pentru acordare personalității juridice...”
Îmi puteți spune în cât timp se pronunță instanța? Și mai am o nelămurire: în situația prezentată cererea va fi respinsă sau ni se va da un termen pentru rectificarea actelor?
Trebuia sa solicitati instantei acordarea unui nou termen pentru modificarea actelor.

La terminareasedintei de judecata, ce a dispus instanta ? Daca nu mai tineti minte intrati pe portal si vedeti.

Alte discuții în legătură

Asociatie culturala sanda1956 sanda1956 1. De unde obtin formularul pentru obtinerea dovezii de disponibilitate a numelui asociatiei? 2. Sediul as. va fi intrun local al primariei. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Autentificare? barabancea barabancea Vreau sa infintez o asociatie pe cont propriu si nu inteleg ce inseamna autentificare? \"Autentificarea statutului si a actului constitutiv la Biroul ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume la o asociatie sportiva dodikyo dodikyo Buna ziua. Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca ... (vezi toată discuția)