1. De unde obtin formularul pentru obtinerea dovezii de disponibilitate a numelui asociatiei?
2. Sediul as. va fi intrun local al primariei. Ce acte doveditoare imi trebuie in acest sens, pentru judecatorie?
3. la judecatorie este un formular tip pentru inscrierea asociatiei?
4.
1. Din cate stiu, rezervarile de denumiri pentru asociatii si fundatii se fac la Ministerul Justitiei, au un birou special dedicat. Pe site-ul lor e posibil sa gasiti acest formular. Mai simplu este sa mergeti acolo, veti afla si taxa de rezervare de denumire si tot ce mai cer ei cand solicitati rezervarea.
2. In ceea ce priveste dovada sediului, veti avea un comodat ori chiar o inchiriere intre dvs, asociatie in curs de constituire si proprietarul spatiului (primaria in situatia dumneavoastra?).
3. Nu cred sa aveti un formular tip, pentru ca este o cerere de acordare a personalitatii juridice, adica are forma unei "actiuni" daca vreti.
4. Da? :)
Puteti redacta singuri cererea, in forma de mai jos (cf. Anexei la OMJ 954/2000), sau puteti completa formularul disponibil la registratura Ministerului Justitiei.
CERERE
Pentru acordarea disponibilitatii denumirii
1. Solicitantul:
- Numele/Denumirea .....................................................
- Domiciliul/Sediul ....................................................
2. Categoria de persoana juridica fara scop patrimonial (asociatie, fundatie, federatie) pentru care se solicita verificarea ...............
3. Denumirea a carei verificare se solicita ............................
4. Temeiul juridic al cererii: Ordonanta Guvernului nr. 26/2000
5. Tariful achitat ........... lei, conform [nr. chitanta] .............
6. Data
7. Semnatura solicitantului